RegioTV Tiel - Rivierenland

Rivierenland

 • Information
  26 januari 2021 09:15

  Neder-Betuwe zet in op windmolens maar het protest groeit

  Terwijl staatshoofden zich deze dagen buigen over klimaatverandering, wil Neder-Betuwe een steentje bijdragen. De eerder geplande zonnevelden vallen niet goed in de smaak, dus moet het vooral van meer en grotere windmolens komen. Maar ook daartegen zwelt het protest aan.
 • Information
  25 januari 2021 10:58

  Verzamelaar casht tegen wil en dank met reclameborden: 'Bord van 80 gulden levert nu 4000 euro op'

  Hij is er een beetje beduusd van. De emaillen borden die Johan Verweij de afgelopen decennia bij elkaar verzamelde, gaan als warme broodjes over de toonbank. En hoewel de prijzen astronomisch zijn, doet dat toch wel pijn.
 • Information
  25 januari 2021 13:53

  Piloten verblind door laserpen, vader en zoon vrijgesproken

  Een 59-jarige man en zijn 21-jarige zoon uit Afferden zijn maandag vrijgesproken van het met een laserpen beschijnen van een Apache gevechtshelikopter. Volgens de rechtbank is niet vast te stellen wie met de laserpen richting de helikopter heeft geschenen.
 • Information
  26 januari 2021 08:57

  Aanbieder snel internet buitengebied West Betuwe trekt zich terug

  Delta Fiber Netwerk trekt zich terug uit het snelle glasvezelnetwerk in het buitengebied van West Betuwe.
 • Information
  24 januari 2021 13:44

  Ruiten ingegooid bij bowlingclub in nood: 'Ik sta hier echt versteld van'

  Bowlingcentrum De Wanmolen in Zetten is al maanden dicht. Waar tot aan de herfst nog tientallen mensen op een avond gezellig samenkwamen, komt nu geen levende ziel meer binnen. Tot overmaat van ramp werden in de nacht van zaterdag op zondag meerdere ruiten ingegooid. De eigenaar begrijpt er niets van.
 • Information
  24 januari 2021 07:15

  Twee auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen

  Twee auto's op een parkeerplaats aan de Laan van Leeuwenstein in Geldermalsen zijn in de nacht van zaterdag op zondag door brand verwoest. De brand op een parkeerplaats tegenover een bank werd rond 02.10 uur gemeld.
 • Information
  23 januari 2021 23:42

  45 bekeuringen bij grote politiecontrole op avondklok langs A2 bij Zaltbommel

  De politie heeft zaterdagavond 45 bekeuringen uitgedeeld bij de grote controle op de avondklok langs de A2 bij Zaltbommel. De boetes waren voor mensen die niet beschikten over een geldige verklaring, waarmee ze na 21.00 uur de weg op mogen.
 • Information
  23 januari 2021 21:37

  Tientallen agenten controleren op avondklok langs de A2 bij Zaltbommel

  De politie houdt sinds de invoering van de avondklok een grote controle op de A2. Iedereen die richting het zuiden gaat, wordt bij Zaltbommel van de snelweg gehaald.
 • Information
  23 januari 2021 17:09

  A15 uren dicht voor politieonderzoek na groot ongeluk

  Op de A15 bij Andelst is zaterdagmiddag een ongeluk gebeurd. Daarom was de snelweg in de richting van Gorinchem en Rotterdam urenlang helemaal dicht.
 • Information
  22 januari 2021 16:59

  Inwoner Culemborg mag drie maanden huis niet in na meerdere autobranden

  De burgemeester van Culemborg heeft een woning aan de Wilhelmina Druckerweg in zijn stad voor drie maanden gesloten. Er zou een link zijn tussen de bewoner en de autobranden die de afgelopen tijd voor zijn gevallen in de straat. In tweeënhalve maand tijd werd drie keer een auto in brand gestoken.
 • Information
  22 januari 2021 16:31

  Ontsnapte tbs'er hoort 12 jaar cel en nieuwe tbs eisen

  Tegen de man die ontsnapte uit de forensische kliniek de Kijvelanden in Poortugaal, is twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De 53-jarige verdachte, Antonie van H., vluchtte samen met medegedetineerde Dennie M. (37). Bij Ochten kwam het tot een vuurgevecht met agenten, die Dennie M. doodschoten.
 • Information
  21 januari 2021 18:40

  Duwboot vaart tijdens storm op krib

  Een duwboot is donderdag in alle vroegte in problemen gekomen op de Waal. Duwboot Daan voer rond 05.00 uur tegen een krib aan bij Opijnen. Dat kwam door het onstuimige weer. Door de aanvaring raakte de duwboot lek en kwam er water in de machinekamer.