RegioTV Tiel - Rivierenland

Rivierenland

 • Information
  27 oktober 2020 17:00

  VLOG | De vriend van Esther heeft corona, dat maakt samenleven lastig

  Iedereen wil er alles aan doen om het niet te krijgen: corona. Maar wat als jij, je partner of een ander gezinslid of huisgenoot het virus krijgt? Steeds meer mensen zitten thuis in quarantaine. Zo ook onze verslaggever Esther Hendriks.
 • Information
  27 oktober 2020 15:45

  Man haalt kinderen illegaal uit Indonesië en moet de cel in

  Een 38-jarige man uit Tiel moet zes maanden de cel in. Volgens de rechtbank heeft hij acht jaar geleden twee Indonesische kinderen illegaal naar Nederland gesmokkeld.
 • Information
  27 oktober 2020 10:25

  Jongens doen bijzondere vangst in Waal

  Een mooie vangst was het voor Lenn en Jorren, zondag in de Waal bij Rossum. Nee, de kinderen haalden geen vis boven water, maar wel 75 meter kieuwnetten. Stropers gebruiken die illegalen netten om grote hoeveelheden vis te vangen.
 • Information
  26 oktober 2020 12:08

  KIJK LIVE MEE | Onze camera hangt in het huisje van een egel

  Op het YouTube-kanaal van BuitenGewoon kan je sinds maandag weer live meekijken in een egelhuisje. Hoewel het verblijf in Beneden-Leeuwen er pas een paar dagen staat, heeft de eerste egel zich al laten zien.
 • Information
  26 oktober 2020 16:26

  Romeinse Limes moet op Unesco-lijst, maar Gelderland loopt ver achter

  De Limes staat op de nominatie voor de werelderfgoedlijst van Unesco, maar in Gelderland is nauwelijks iets te zien van de noordgrens van het Romeinse Rijk. Utrecht en Zuid-Holland doen het veel beter. Daar verrezen de afgelopen jaren complete forten en musea om de Romeinse geschiedenis zichtbaar te maken voor het grote publiek. Dat laten de Ridders van Gelre vanavond zien in hun televisieprogramma bij Omroep Gelderland.
 • Information
  25 oktober 2020 07:30

  Geen 'wauw-gevoel' in Tiel bij flat voor arbeidsmigranten

  Tot schrik van de buurt heeft een uitzendbureau het oude winkelcentrum Kwadrant in Tiel gekocht. Het bedrijf wil er een appartementengebouw neerzetten met 175 tweepersoonsappartementen. De gemeente wil dit soort gebouwen graag, maar de omwonenden denken daar toch anders over.
 • Information
  24 oktober 2020 19:32

  Droomdebuut Arensman in Vuelta, derde in vijfde etappe

  Thymen Arensman uit Deil heeft een uitstekende vijfde etappe in de Ronde van Spanje. Hij eindigde als derde.
 • Information
  24 oktober 2020 15:09

  Daarom zijn er op dit moment zo veel lieveheersbeestjes

  Op verschillende plekken in de provincie duiken ze ineens massaal op: lieveheersbeestjes. Ze kruipen door kieren en gaten de huizen binnen en blijven daar hangen op wanden en plafonds. Waar komen ze ineens vandaan en hoe lang blijven ze?
 • Information
  24 oktober 2020 14:42

  Corona-uitbraak bij eierproductiebedrijf in Ochten

  Bij eierproductiebedrijf Interovo Egg Group in Ochten zijn afgelopen week 35 medewerkers positief getest op het coronavirus. Het bedrijf zegt maatregelen genomen te hebben om verdere besmettingen te voorkomen. De GGD Gelderland-Zuid voert bron- en contactonderzoek uit.
 • Information
  24 oktober 2020 12:17

  Drie gewonden door massale vechtpartij

  Drie inwoners van Waardenburg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een vechtpartij. Daarbij zou zijn geslagen en gestoken. De slachtoffers van 20, 21 en 49 jaar moesten naar het ziekenhuis. Daar zijn ze inmiddels uit ontslagen.
 • Information
  24 oktober 2020 12:45

  Nico's vooroorlogse vakbladen krijgen een prachtig nieuw plekje

  Hij had niet verwacht dat het zo snel zou gaan, maar blij is hij zeker. Nico Leliveld uit Apeldoorn vond tijdens een verbouwing aan zijn huis een tiental vakbladen van voor de oorlog in het plafond. Ze zijn voor smeden, lassers en installateurs. Via Gelderland helpt deed hij een oproep, omdat hij op zoek was naar een liefhebber voor de bladen. Na de uitzending stroomde zijn mailbox vol met reacties van geïnteresseerden.
 • Information
  24 oktober 2020 10:47

  Met 200 km/u over de A15: politie pakt bestuurder na klopjacht

  De politie heeft afgelopen nacht de handen vol gehad aan een automobilist uit Kesteren, die met een snelheid van 200 kilometer per uur over de A15 scheurde. De 24-jarige bestuurder was vermoedelijk onder invloed van lachgas. Een weggebruiker waarschuwde de politie.