Nieuws - RegioTV Tiel

Rivierenland

 • Information
  23 april 2021 07:37

  Grote uitslaande brand in bedrijfspand

  Er heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed in een bedrijfspand op een industrieterrein in Velddriel. Het gaat om het bedrijf Big Machinery.
 • Information
  22 april 2021 21:44

  Slachtoffers Holocaust herdacht in Elst: ‘De oorlog is iedere dag in mijn leven’

  Om stil te staan bij het leed van Joodse gezinnen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Elst naar vernietigingskampen zijn gedeporteerd, plaatst de gemeente een viertal Stolpersteine. De herdenkingsstenen worden gelegd voor huizen waar de slachtoffers woonden. Het biedt nabestaande Carlo Bachrach hoop: ‘Dit is een bijdrage aan een groter bewustzijn.’
 • Information
  22 april 2021 17:05

  Zwemscholen na coronasluiting drukker dan ooit

  Zwemscholen hebben het drukker dan ooit. Vorige maand mochten de zwemscholen weer open na sluiting vanwege coronamaatregelen. De aanmeldingen blijven sinds die tijd binnenstromen.
 • Information
  22 april 2021 13:17

  Wat drijft politici en wat doen ze? ExtraFM zoekt het uit (aflevering 12)

  Tijd voor een nieuwe update over het reilen en zeilen in de gemeente West Maas en Waal. Op ExtraFM weer een nieuwe aflevering van 'De Belofte'. Luister 'm hieronder.
 • Information
  23 april 2021 08:50

  Bestuurder motorscooter vlucht na ongeval

  Bestuurder motorscooter vlucht na ongeval
 • Information
  22 april 2021 08:23

  Verdachte afpersing fruithandel De Groot wordt nu zelf bedreigd

  Een verdachte in de zaak van de afpersing van fruithandel De Groot in Hedel heeft nu zelf te maken met bedreigingen. Dat werd woensdagavond gezegd in het programma Crime Desk van RTL5. De redactie van het programma heeft de man gesproken.
 • Information
  21 april 2021 11:21

  Onderwijzer Lingecollege genomineerd voor Leraar van het Jaar

  Geschiedenisleraar Marco van Vemde van het Lingecollege in Tiel is genomineerd voor de titel Geschiedenisdocent van het Jaar. Van Vemde is als 1 van de 15 leraren geselecteerd voor deze prestigieuze prijs in onderwijsland. Een vakjury onder leiding van Noraly Beyer, voormalig nieuwslezer, selecteerde Van Vemde uit meer dan 100 aanmeldingen.
 • Information
  20 april 2021 16:48

  Drugslabs in het buitengebied, gemeentes vragen aandacht voor probleem

  De gemeentes in de Bommelerwaard beginnen een campagne tegen drugslabs in het buitengebied. De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel starten daarom samen met Meld Misdaad Anoniem de campagne 'Tijdelijke huurders in jouw buurt?'.
 • Information
  20 april 2021 12:53

  Geen vlag op St. Maartenstoren in Tiel

  Dit jaar zult u geen vlag zien hangen tijdens Koningsdag en 4- en 5 mei. Wie denkt dat dit te maken heeft met corona, heeft het echter mis. Er broeden slechtvalken in een nestje op de toren van de kerk. Doordat deze vogels beschermd zijn, mag het broedproces niet verstoord worden.
 • Information
  20 april 2021 10:29

  'Het is verschrikkelijk’, met pijn in het hart wordt eeuwenoude beuk gekapt

  Het is een sombere dag voor veel Drutenaren. Met pijn in het hart kapt de gemeente vandaag een monumentale beuk van ruim 350 jaar oud. De karakteristieke boom stond vanwege een ziekte op instorten, wat voor een onveilige situatie zorgde.
 • Information
  20 april 2021 08:40

  Kleurplaatwedstrijd voor Drutens corona-gedenkbankje

  Inwoners van de gemeente Druten kunnen meedenken met het ontwerp van het zogenoemde corona bankje wat de gemeente gaat plaatsen. De inwoners kunnen door middel van het invullen van een kleurplaat meedoen aan de wedstrijd. In de radioshow Saturday Mike Fever spraken ze de burgemeester van Druten, Corry van Rhee - Oud Ammerveld, hierover.
 • Information
  19 april 2021 16:07

  Opnieuw reuring om enquête autoluwe binnenstad Tiel

  Opnieuw is er reuring ontstaan in de binnenstad rondom een enquête die wordt verstuurd met vragen over het autoluw maken van de binnenstad van Tiel. Ditmaal zijn ondernemers bevraagd die in een eerder stadium al waren bijgepraat door de ondernemersvereniging Hart van Tiel. Veel ondernemers klopte aan de deur bij voorzitter Margriet van Heesch van de winkeliersvereniging. In een schrijven aan de ondernemers zegt zij: “Wij als Hart van Tiel zijn voor het autoluw maken van de binnenstad. Deze enquête is ontstaan doordat er blijkbaar twee groepen bewoners zijn. De een is voor en de andere tegen. Dat is hun goed recht. Echter vindt ik de uitleg niet helemaal chique. Wij zijn in een vroeg stadium al door de gemeente benaderd om tot een zo mooi mogelijke binnenstad van Tiel te komen, en ook daar hebben wij al heel wat tijd in gestoken. Wij waren graag in gesprek gegaan met de initiatiefnemers van deze enquête, maar zij hebben nooit contact met ons opgezocht."