Nieuws - RegioTV Tiel

Rivierenland

 • Information
  16 september 2021 12:41

  Wie zijn de mensen uit dit bijzondere fotoalbum?

  Een oud fotoalbum met mysterieuze oude foto's: de vader van Anita kreeg het ooit cadeau omdat hij een liefhebber van fotografie was. Jaren later vindt zijn dochter uit Zeddam het album op zolder en wordt nieuwsgierig naar de mensen die er in staan.
 • Information
  16 september 2021 12:31

  Snollebollekes gaat vier keer uit z'n dak in Gelredome

  Snollebollekes treedt in oktober 2021 weer op in het Gelredome in Arnhem. Op 8, 9, 13 en 16 oktober komt de Brabantse feestact samen met een nog geheime line-up er weer een groot feest van maken.
 • Information
  16 september 2021 12:29

  Ruim duizend nieuwe woningen in nieuwe Velpse woonwijk

  Rondom ziekenhuis Rijnstate in Velp moet een nieuwe woonwijk komen met uiteindelijk 1100 woningen. Dat is veel meer dan de 350, waar eerder vanuit werd gegaan. 750 daarvan worden volgens het plan in de komende tien jaar gerealiseerd. Op de plek waar de overige 350 moeten komen, wonen nu nog arbeidsmigranten.
 • Information
  16 september 2021 12:29

  Zes grote bomen op Asdonckterrein worden definitief gekapt; mogelijk later nog zes

  Het lot van zes van de twaalf grote bomen op het Asdonckterrein in Beuningen is bezegeld. Ze worden definitief gekapt vanwege de geplande woningbouw, dat heeft het college van B&W deze week besloten. Het kappen van de bomen begint volgens wethouder Sijmen Versluijs waarschijnlijk dit najaar.
 • Information
  16 september 2021 11:59

  Zelfbewoningsplicht en anti-speculatie op woningmarkt Beuningen

  Het college van B&W van Beuningen gaat de komende tijd onderzoeken hoe de woningmarkt kan worden verbeterd, met name voor starters. Volgens wethouder Sijmen Versluijs komt het college volgend voorjaar met voorstellen naar de gemeenteraad. Hij deed deze toezegging op aandrang van diverse partijen in de raad.
 • Information
  16 september 2021 11:29

  Fietser (73) overleden bij aanrijding op kruising

  Een man op leeftijd is donderdagochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Ammerzoden. Rond 10.15 uur stak hij fietsend een kruising over op de Bernseweg (N831). Een bestelwagen uit de richting Ammerzoden kwam daarbij met hem in botsing.
 • Information
  16 september 2021 11:24

  Bomen, bloemen en gras op het Reiner van Ooijplein in Ooij

  Midden in het dorp Ooij vind je het Reiner van Ooijplein. Op dit plein vindt de kermis en schutterstent jaarlijks een plaats en ook andere evenementen worden hier georganiseerd. De rest van het jaar is het plein niet meer dan een (te) groot parkeerterrein. Een werkgroep van inwoners wil het plein graag verfraaien en vergroenen.
 • Information
  16 september 2021 11:07

  Woningcorporaties Talis en WoonGenoot gaan fuseren

  Woningbouwverenigingen Talis en WoonGenoot hebben goedkeuring ontvangen van de minister om per 1 januari 2022 te fuseren. Eerder stemden de huurdersbelangenorganisaties Accio en Omslag, de gemeenten, het Waarborgfonds Sociale Woningbouw en de ondernemingsraden al in met de voorgenomen fusie. Woongenoot benaderde vorig jaar Talis al omdat het als kleine corporatie met maar 1500 woningen te klein is om ook op middellange termijn bij te kunnen dragen aan de vraagstukken rondom volkshuisvesting in de stad.
 • Information
  16 september 2021 11:03

  Ging burgemeester Elburg zijn boekje te buiten bij sluiting Primera?

  Was het terecht dat de burgemeester Jan Nathan Rozendaal van Elburg begin 2020 de lokale Primera voor twee maanden sloot? Die vraag werd donderdagochtend behandeld bij de bestuursrechter in Arnhem. De burgemeester noemt de winkel 'de spil in een geheel van drugshandel', maar volgens de eigenaresse is dat volledig onterecht.
 • Information
  16 september 2021 10:35

  Van wie is deze bijzondere ring?

 • Information
  16 september 2021 10:05

  Dik lag urenlang onder het oorlogspuin: 'ik was doodstil'

  De Tweede Wereldoorlog heeft zijn leven getekend. De 3-jarige Dik de Boef kwam aan het eind van de oorlog onder het puin te liggen na een bombardement.
 • Information
  16 september 2021 09:50

  Mysterie bijna ontrafeld: Yakubu, de oud-Vitessenaar die plotseling overleed

  Al twee jaar is filmmaker Gerdo Vlastuin bezig met de vraag: wat is er gebeurd met voormalig Vitesse-speler Abubakari Yakubu? De Ghaneese voetballer overleed vier jaar geleden in zijn geboorteland op 35-jarige leeftijd.