RegioTV Tiel - Gelderland

Gelderland

 • Information
  05 augustus 2020 13:27

  Geen straf voor Arnhemmer die overvaller doodreed

  Een 37-jarige man uit Arnhem is ontslagen van alle rechtsvervolging voor het doodrijden van een overvaller in maart 2017. Het slachtoffer overviel de woning van de Arnhemmer, waarna de man en zijn vriendin in paniek vluchtten. Daarna reed de man met een busje in op de overvaller.
 • Information
  05 augustus 2020 18:43

  Horrorcrash Fabio Jakobsen, wielrenner op topsnelheid de hekken in

  Fabio Jakobsen uit Heukelum is woensdag zwaar gecrasht in de Ronde van Polen. Aan het einde van eerste etappe, op enkele meters van de finish, kwam hij met zijn landgenoot Dylan Groenewegen in aanraking en vloog hij vol de hekken in. De crash gebeurde op hoge snelheid.
 • Information
  05 augustus 2020 18:39

  Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Information
  05 augustus 2020 17:00

  Sportschool wil Bruls wel met gewicht helpen: 'Hij krijgt een welkomstcadeau'

  Hubert Bruls moet aan zijn eigen gewicht gaan werken. Dat is de opmerkelijke oproep van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES). En een van de bij VES aangesloten sportscholen, My Healthclub in Nijmegen, wil de Nijmeegse burgemeester daar wel bij helpen. "Hij is bij ons hartstikke welkom".
 • Information
  05 augustus 2020 18:04

  Veluwse tips over edelherten die Veluwemeer overzwommen naar Flevoland

  In Flevoland zijn ze nieuw, maar op de Veluwe lopen ze al heel wat langer rond: edelherten. Deze week werd bekend dat een groep van minstens zeven edelherten het Veluwemeer is overgezwommen en nu leeft in Flevoland. En daar vragen ze zich wat ze met de dieren aanmoeten. Uit Gelderland klinken tips.
 • Information
  05 augustus 2020 17:51

  Beautyfabriek Doetinchem sluit deuren na coronabesmettingen

  De Beautyfabriek in Doetinchem heeft dinsdag de deuren gesloten nadat twee medewerkers positief zijn getest op het coronavirus. De klanten en contacten van de medewerkers zijn door de GGD benaderd om in thuisquarantaine te gaan.
 • Information
  05 augustus 2020 17:09

  15-jarige jongen weer terecht na zoekactie

  De 15-jarige jongen die woensdag vermist was in Winterswijk, is weer terecht.
 • Information
  05 augustus 2020 17:05

  'Vegan Streaker' niet vervolgd voor inbraak in konijnenstal in Vragender

  De 'Vegan Streaker' wordt niet verder vervolgd voor de inbraak bij konijnenboer Henk Oonk in Vragender. De rechtbank houdt het bij een al opgelegde geldboete. Dat geldt ook voor een tweede activist, die op 10 oktober vorig jaar in de schuur van Oonk werd aangetroffen.
 • Information
  05 augustus 2020 16:45

  Vrijwilligster in tranen; wie jatte de bolderkar van de afvalprikkers?

  Wie heeft de bolderkar van de opruimgroep Heel Arnhem Schoon gestolen? Dat wil Alie Sijtsma heel graag weten. Dinsdag ruimde zij met andere vrijwilligers het zwerfafval in Arnhem op, maar ineens bleek een van de opruimkarren verdwenen. Een vrijwilligster was volledig in tranen na de ontdekking.
 • Information
  05 augustus 2020 11:39

  Bijzonder erfgoed: deze gigantische blaasbalg uit 1818 krijgt een nieuw jasje

  Twee plankjes, leer eromheen en een tuitje eraan. Dan heb je een blaasbalg waarmee je zuurstof kunt toevoegen voor een optimaal fikkie. De gemeente Berg en Dal trekt zo'n 3000 euro uit om een oude, gigantische blaasbalg een flinke opknapbeurt te geven. Een voorbeeld van niet-alledaags erfgoed.
 • Information
  05 augustus 2020 15:21

  Kattenziekte in Gelderland: 'Blijf je poes inenten'

  Een dodelijke kattenziekte heerst in de omgeving van Harderwijk en Ermelo. “Eens in de drie tot vier jaar zien we een uitbraak en heb je de poppen aan het dansen zoals nu”, vertelt dierenarts Bob Carrière.
 • Information
  05 augustus 2020 15:05

  Motorrijder die tankstation binnenreed overleden

  De motorrijder uit Huissen die dinsdagochtend een tankstation aan de A325 bij Elst binnenreed, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat zegt de politie woensdag.