Nieuws - RegioTV Tiel

Gelderland

 • Information
  16 september 2021 13:00

  Oud-motorracer Boet van Dulmen (73) verongelukt

  Oud-motorracer Boet van Dulmen is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij kwam donderdag om het leven bij een verkeersongeval in zijn woonplaats Ammerzoden.
 • Information
  16 september 2021 12:41

  Wie zijn de mensen uit dit bijzondere fotoalbum?

  Een oud fotoalbum met mysterieuze oude foto's: de vader van Anita kreeg het ooit cadeau omdat hij een liefhebber van fotografie was. Jaren later vindt zijn dochter uit Zeddam het album op zolder en wordt nieuwsgierig naar de mensen die er in staan.
 • Information
  16 september 2021 12:31

  Snollebollekes gaat vier keer uit z'n dak in Gelredome

  Snollebollekes treedt in oktober 2021 weer op in het Gelredome in Arnhem. Op 8, 9, 13 en 16 oktober komt de Brabantse feestact samen met een nog geheime line-up er weer een groot feest van maken.
 • Information
  16 september 2021 12:29

  Ruim duizend nieuwe woningen in nieuwe Velpse woonwijk

  Rondom ziekenhuis Rijnstate in Velp moet een nieuwe woonwijk komen met uiteindelijk 1100 woningen. Dat is veel meer dan de 350, waar eerder vanuit werd gegaan. 750 daarvan worden volgens het plan in de komende tien jaar gerealiseerd. Op de plek waar de overige 350 moeten komen, wonen nu nog arbeidsmigranten.
 • Information
  16 september 2021 11:29

  Fietser (73) overleden bij aanrijding op kruising

  Een man op leeftijd is donderdagochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Ammerzoden. Rond 10.15 uur stak hij fietsend een kruising over op de Bernseweg (N831). Een bestelwagen uit de richting Ammerzoden kwam daarbij met hem in botsing.
 • Information
  16 september 2021 11:03

  Ging burgemeester Elburg zijn boekje te buiten bij sluiting Primera?

  Was het terecht dat de burgemeester Jan Nathan Rozendaal van Elburg begin 2020 de lokale Primera voor twee maanden sloot? Die vraag werd donderdagochtend behandeld bij de bestuursrechter in Arnhem. De burgemeester noemt de winkel 'de spil in een geheel van drugshandel', maar volgens de eigenaresse is dat volledig onterecht.
 • Information
  16 september 2021 10:05

  Dik lag urenlang onder het oorlogspuin: 'ik was doodstil'

  De Tweede Wereldoorlog heeft zijn leven getekend. De 3-jarige Dik de Boef kwam aan het eind van de oorlog onder het puin te liggen na een bombardement.
 • Information
  16 september 2021 09:50

  Mysterie bijna ontrafeld: Yakubu, de oud-Vitessenaar die plotseling overleed

  Al twee jaar is filmmaker Gerdo Vlastuin bezig met de vraag: wat is er gebeurd met voormalig Vitesse-speler Abubakari Yakubu? De Ghaneese voetballer overleed vier jaar geleden in zijn geboorteland op 35-jarige leeftijd.
 • Information
  16 september 2021 09:42

  Ambulance met zwaailicht en sirene knalt in flank auto

  Bij een aanrijding tussen een ambulance en een personenauto op de kruising Broeksweg met het Kanaal Zuid in Loenen is donderdagochtend een man lichtgewond geraakt. Hij is ter plekke onderzocht en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
 • Information
  16 september 2021 08:56

  Sparta is het zwarte beest van NEC

  Als NEC vrijdagavond uit bij Sparta wint, klimmen de Nijmegenaren voorlopig naar de derde plaats in de eredivisie. Ook bij een gelijkspel is NEC in ieder geval één dag derde.
 • Information
  16 september 2021 08:00

  Sloveen Stevanovic juicht voor Vitesse tegen Mura

  Dalibor Stevanovic is een van de weinige Slovenen die het geel en zwart van Vitesse heeft gedragen. Sloveense voetballers zijn sowieso een zeldzaamheid op de Nederlandse velden. De tegenstander van Vitesse in de Conference League, NS Mura, is dan ook voor velen de grote onbekende in de poule van de Arnhemse club.
 • Information
  16 september 2021 07:30

  Arnhemse evacué Fred Mouw vertelt zijn aangrijpende verhaal uit september 1944

  De Slag om Arnhem was, net als heel Operatie Market Garden, een militaire operatie van enorme omvang. Wat vaak vergeten wordt, is hoe de inwoners van Arnhem hebben geleden onder de veldslag. Op bevel van de Duitsers werd de hele stad geëvacueerd. Bijna honderdduizend Arnhemmers werden van huis en haard verdreven voor een onbekende reis naar alternatief onderdak. Een van die Arnhemmers was Fred Mouw.