Nieuws

Gelderland

 • Information
  10 april 2020 06:14

  Dode door aanrijding tussen auto en vrachtwagen

  Door een frontale botsing tussen een vrachtwagen en een personenwagen op de N322 bij Beneden-Leeuwen is in de nacht van donderdag op vrijdag de bestuurder van de auto overleden.
 • Information
  10 april 2020 04:42

  De ene na de andere natuurbrand op de Veluwe, zeer onrustige nacht

  De brandweer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier keer moeten uitrukken vanwege branden in natuurgebied de Veluwe. De oorzaak is onbekend, maar een woordvoerder van de Veiligheidsregio sluit niet uit dat ze zijn veroorzaakt door aanhoudende droogte.
 • Information
  09 april 2020 21:46

  VIDEO | Zorgtoppers ziekenhuis Rijnstade krijgen serenade

  Het is een indrukwekkend gezicht; tientallen politieauto's en brandweervoertuigen bij Rijnstate. En dat om een serenade te bezorgen aan de medewerkers van het ziekenhuis.
 • Information
  09 april 2020 16:51

  Wel of geen Vierdaagse dit jaar? Dit is de stand van zaken

  De gemeente Nijmegen, Vierdaagsemarsen en Vierdaagsefeesten wachten het kabinetsbesluit van 21 april af voordat er een beslissing wordt genomen of de Vierdaagse doorgaat. Op 21 april maakt het kabinet bekend welke maatregelen er na 28 april van kracht blijven.
 • Information
  09 april 2020 21:19

  Stuntpiloot Frank vliegt 'hartjes onder de riem' boven ziekenhuizen

  Rond een uur of drie donderdagmiddag verscheen er ineens een hartje boven Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Het bleek onderdeel van een ludieke actie van stuntpiloot Frank van Houten, die boven Nederland een route vloog om met zijn stuntvliegtuig boven ziekenhuizen hartjes te maken.
 • Information
  10 april 2020 07:21

  LIVEBLOG | Een bloemetje voor eenzame ouderen, Duitse politie controleert steekproefsgewijs

  Dit is ons liveblog over het coronavirus. Hier melden we alle ontwikkelingen rond het virus, in Gelderland en wat verder belangrijk is om te weten voor jou.
 • Information
  09 april 2020 18:55

  CORONAVLOG | Patiënt verlaat ziekenhuis onder luid applaus

  Onder luid applaus van zorgmedewerkers verlaat een coronapatiënt in deze vlog het CWZ in Nijmegen. Hij is op de longafdeling de eerste patiënt die naar huis mag na een lange tijd aan de beademing op de IC. Verpleegkundige Janine is blij met haar team. Ook uit ziekenhuis Rivierenland in Tiel klinken warme woorden. Maar de strijd is nog niet gestreden, weten ze daar.
 • Information
  09 april 2020 20:33

  2000 zakken chips en 1000 kilo tumtummetjes aan Voedselbank geschonken

  Bijna 2000 chipszakken en 1000 kilo tumtummetjes, zure matten of ander snoepgoed. Dat wordt er jaarlijks van de praalwagens tijdens de grote carnavalsoptocht van Wijchen gegooid. Maar wat doe je met die enorme hoeveelheid snoep als de optocht niet door kan gaan vanwege storm en coronavoorschriften?
 • Information
  10 april 2020 07:17

  Bekijk de marathonuitzending van Ik Geloof In Mij

  Even wat anders dan al het coronanieuws. Omroep Gelderland zendt vrijdag een marathon uit van het programma Ik Geloof In Mij