Nieuws - RegioTV Tiel

Gelderland

 • Information
  30 november 2021 21:24

  School gaat mogelijk dicht, leerlingen komen in opstand

  Leerlingen van het Dominicus College zijn in verzet gekomen tegen de dreigende sluiting van de school. Met een protestactie in de aula is dinsdagochtend het bestuur opgeroepen de school open te laten, of op zijn minst de bezwaren van leerlingen en ouders serieus te nemen.
 • Information
  30 november 2021 20:33

  Seksuele straatintimidatie moet strafbaar worden, Arnhem maakt er werk van

  Het Arnhemse stadsbestuur wil seksuele straatintimidatie strafbaar stellen. De raadsfracties van SP, D66 en VVD dienden daartoe een voorstel in. Dat kan op applaus van het college rekenen. Daarmee zou de Rijnstad de eerste Gelderse gemeente zijn waar seksuele straatintimidatie ook daadwerkelijk strafbaar wordt.
 • Information
  30 november 2021 20:24

  Het is razend druk bij vuurwerkwinkels, ondanks afsteekverbod

  Er mag tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken. Toch zijn verkopers druk in de weer met de verkoop van fop- en schertsvuurwerk, in jargon 'categorie 1-vuurwerk'. Daarvoor geldt het verbod niet. Erwin de Roo is bedrijfsleider bij een vuurwerkwinkel in Huissen en kan de drukte bijna niet aan. "Er komen grote kerels binnen die jaren terug voor honderden euro's aan vuurwerk kochten, maar die nu met een paar tientjes aan grondbloemen de deur uitgaan."
 • Information
  30 november 2021 19:24

  Van carnaval tot sportles: kerken krijgen nieuwe bestemming

  Tien Achterhoekse kerken gaan de komende jaren dicht. Onder meer in Ruurlo en Hengelo zijn de kerkbanken steeds leger, waardoor de rooms-katholieke Parochie HH. Twaalf Apostelen de gebedshuizen wil verkopen. Een nieuwe invulling vinden voor de gebouwen is vaak niet gemakkelijk, maar het kan wel.
 • Information
  30 november 2021 18:20

  Dit wist je nog niet over Sinterklaas

  Bijna iedereen in Nederland viert Sinterklaas, maar wie kent de prachtige geschiedenis van het feest? Sint Nicolaas werd rond het jaar 270 geboren. Hij was in heel Europa de beschermheilige van schippers, advocaten, kooplieden, maar ook van prostituees. En natuurlijk van kinderen.
 • Information
  30 november 2021 18:15

  CORONA | De belangrijkste cijfers op een rij

  Het RIVM komt dagelijks met nieuwe cijfers over het coronavirus. In dit artikel de belangrijkste cijfers op een rij.
 • Information
  30 november 2021 18:14

  'Ik weet waar je woont, NSB'er', ambtenaren worden steeds vaker bedreigd

  De agressie tegen medewerkers van de gemeente Ede neemt toe. Steeds vaker worden volgens de gemeente baliemedewerkers, boa's of beleidsambtenaren in en buiten het gemeentehuis belaagd. Voor wethouder Hester Veltman is de maat vol.
 • Information
  30 november 2021 17:32

  Mega Piraten Festijn in GelreDome gaat dit jaar niet door

  De organisatie van het Mega Piraten Festijn heeft een streep gezet door de editie van komende maand in GelreDome. De coronamaatregelen gooien net als vorig jaar roet in het eten.
 • Information
  30 november 2021 16:51

  Oud-directeur William de Groot wordt zelf ook gehoord in afpersingszaak

  Oud-directeur William de Groot van de gelijknamige fruithandel in Hedel gaat zelf gehoord worden in de zaak tegen zijn afpersers. Na de vondst van een grote hoeveelheid cocaïne bij het bedrijf in 2019 en de melding daarvan bij de politie volgde een poging tot afpersing. Toen daar niet op werd ingegaan volgde een ongekende terreurcampagne tegen de familie en medewerkers van De Groot.
 • Information
  30 november 2021 16:39

  Voorlopig geen asielzoekers naar Duiven vanwege corona

  Vooralsnog komen er deze week niet nog meer jonge asielzoekers naar Duiven. Vanwege een vermoedelijke coronabesmetting onder de eerste vijftien nieuwe bewoners van het kloosterpand in het centrum, is de instroom tijdelijk gestopt. Dat laat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) weten. Woensdag zou een tweede groep jongeren naar Duiven komen.
 • Information
  30 november 2021 16:00

  LIVEBLOG CORONA | 2706 nieuwe besmettingen

  Corona beheerst het nieuws al bijna twee jaar. Over de belangrijkste ontwikkelingen die ook relevant zijn voor Gelderland, lees je hieronder in een liveblog. Zo ben je snel en makkelijk op de hoogte van het laatste nieuws over het virus.
 • Information
  30 november 2021 15:38

  Waterpoloster Laura Aarts keert terug bij Oranje

  Waterpolokeepster Laura Aarts uit Beuningen keert terug in de nationale selectie. Dat is voor het eerst sinds haar vertrek in de zomer van 2019. Ze traint deze week alweer mee met Oranje.