ARNHEM - Tiel, Heerde en Renkum staan in de top twintig van Nederlandse plaatsen waarin jongeren ook na hun achttiende jeugdzorg krijgen. Er is sprake van een kwetsbare groep, die vaker zorg ontvangt, moeite heeft met rondkomen en te maken heeft met criminaliteit, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS stelde een lijst op van plaatsen waar relatief veel jongeren tot 23 jaar met jeugdzorg te maken hebben. Gouda staat bovenaan die lijst; daar ontvangt 15,5 procent van de jongeren jeugdzorg. Het landelijk gemiddelde is 9,7 procent.

De Gelderse gemeente met de 'meeste' jeugdzorg is Tiel, met 14,5 procent. Daarmee staat Tiel vierde op de lijst. Op plek zeven staan Heerde met 13,9 procent. Op de veertiende plek in de top twintig staat Renkum, met 12,9 procent.

Het is overigens niet zo dat iedereen die jeugdzorg krijgt zware sociale problemen heeft. Volgens het CBS krijgen veel betrokkenen een lichte vorm van hulp, bijvoorbeeld bij het leren met dyslectie of het aanpassen van hun eetpatroon.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel