TIEL - Donderdag heeft wethouder Groen het eerste "Tielenaartje" geplaatst in de Ambtmanstraat in Tiel. Het is een kunststofpaaltje van ongeveer een meter hoog in de kleuren zwart en geel. De paaltjes moeten voorkomen dat er fout wordt geparkeerd of dat er gereden wordt over de stoep. De eerste 10 paaltjes zijn nu geplaatst bij een coffeeshop.

Met verantwoordelijk wethouder Groen hadden we een gesprek over het nut van de verkeerspaaltjes en het autoluw maken van de binnenstad.

De binnenstad gaat binnen afzienbare tijd op de schop in verband met rioleringswerkzaamheden. Dat is meteen een mooie gelegenheid om de bestrating anders in te richten en bestaande hinderlijke situaties aan ter pakken. Om ideeën van inwoners van Tiel aan te horen en plannen verder te ontwikkelen zijn daarvoor binnenkort een aantal informatieavonden georganiseerd.

Daarnaast wordt er gewerkt aan het autoluw maken van de binnenstad van Tiel. Dat betekent dat er niet zomaar meer met de auto in de binnenstad gereden kan worden. De gemeenteraad van Tiel gaat daarover nog voor het eind van het jaar beslissen.

Foto: wethouder Groen plaatst het eerste paaltje in de Ambtmanstraat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel