OPHEUSDEN - De gemeente Neder-Betuwe maakt het voor bezitters van een hybride- of elektrische auto voortaan gemakkelijker een laadpaal te plaatsen. Vandaag ondertekende wethouder Stefan van Someren en Maurice Brunnenkreef van Allego B.V., een marktpartij, een overeenkomst die het mogelijk maakt voor inwoners van Neder-Betuwe om vanaf 1 juli kosteloos een laadpaal in de openbare ruimte aan te vragen.

Wethouder Stefan van Someren: ”Met het realiseren van oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen komen we tegemoet aan onze doelen en ambities voor duurzaamheid in Neder-Betuwe. Elektrische en hybrideauto's worden opgeladen via het elektriciteitsnet. Mensen met een eigen oprit kunnen hun auto thuis opladen. Mensen zonder eigen oprit zijn afhankelijk van oplaadpunten in de openbare ruimte. Tot nu toe moest een inwoner met een
elektrische auto voor een gewenste laadpaal zelf financieel bijdragen.

Samenwerking met Allego biedt inwoners nu de mogelijkheid om zonder kosten een laadpaal te laten plaatsen in de openbare ruimte. Aanmelden kan via de website van de gemeente.

Foto: Wethouder van Someren ondertekent het contract met Maurice Brunnenkreef

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46