Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Ontwerp: Hans van Heeswijk Architecten
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Ontwerp: Hans van Heeswijk Architecten
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Ontwerp: Hans van Heeswijk Architecten

GELDERMALSEN - De bouwers en opdrachtgevers van het te verbouwen station in Geldermalsen geven de voorkeur aan de publiekskeuze. Inwoners kozen vorige week tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis voor het ontwerp van Hans van Heeswijk Architecten.

Het publiek en de opdrachtgevers hadden de keus uit vier ontwerpen. De inspraak van het publiek telde voor een kwart mee in de uiteindelijke beslissing en de vakmensen gaan nu in de keuze mee.

Bij wijze van proef

De gemeente West Betuwe had bij wijze van proef de inbreng van de gemeente geheel aan de bevolking overgedragen. Die kwamen vorige week massaal naar het gemeentehuis om mee te beslissen.

De bouwers en opdrachtgevers van het te verbouwen station in Geldermalsen geven de voorkeur aan de publiekskeuze. Inwoners kozen vorige week tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis voor het ontwerp van Hans van Heeswijk Architecten.

De vakjury bestond uit vertegenwoordigers van bureau Spoorbouwmeester, ProRail en De Lingense Alliantie. Hun punten werden opgeteld om te komen tot een eindoordeel, waarbij de publieksstem doorslaggevend bleek. De jury noemt het ontwerp van Hans van Heeswijk Architecten 'contrasterend in kleur en materiaal met het monumentaal stationsgebouw maar passend in aandacht voor details, materialen en proporties. Mooi opvallend en zelfverzekerd ontwerp, het houten plafond in de tunnel voorkomt dat het allemaal te koel en zakelijk wordt.'

Zie ook: Dit stationsontwerp in Geldermalsen heeft de voorkeur van de bevolking

 

Door: Ton Arbouw

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel