OOSTERHOUT - Het Rijk moet een sterkere rol pakken in de visie wat er op lange termijn met de grote rivieren moet gebeuren. In het bijzonder op welke plekken de rivier verruimd moet worden. Dat zegt heemraad Hennie Roorda als reactie op het recente van tafel vegen van de dijkteruglegging bij Oosterhout.

TIEL - De 'onderwijsflat' van het Lingecollege aan de Teisterbantlaan in Tiel gaat mogelijk toch verdwijnen. De school gaat onderzoeken of het lukt om samen met ROC Rivor een nieuw gebouw voor het VMBO te bouwen op het voormalige veilingterrein bij het station.

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Marrigje Scheurwater en de zwarte populier. Foto: Omroep Gelderland

OPIJNEN - De nieuwe dijk tussen Tiel en Waardenburg blijkt veel minder plaats in te nemen dan aanvankelijk gedacht. Uit nieuwe berekeningen blijkt dat de dijk aan de buitenzijde nauwelijks verbreed hoeft te worden, binnendijks is het ontwerp tien meter smaller geworden. Goed nieuws dus voor inwoners aan de dijk en anderen die het authentieke rivierenlandschap een warm hart toe dragen.

DEN HAAG - Zo'n 150 wethouders uit het hele land, waaronder Carla Kreuk-wildeman van Tiel en Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe zijn maandag naar Den Haag geweest om bij de begrotingsbehandeling Jeugd te zijn die in de Tweede Kamer plaats vond. De wethouders willen met hun aanwezigheid benadrukken dat ze echt meer geld nodig hebben om de zorg voor jongeren  structureel naar behoren te leveren.

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Projectleider Leen Boltjes. Foto: Omroep Gelderland

TIEL - Waterschap Rivierenland wil energie-neutraal worden. Daarom is er bij de rioolwaterzuivering in Tiel een nieuwe vergistingsinstallatie gebouwd. Deze blijkt voldoende energie op te leveren om zelfvoorzienend te zijn. Het complex is daarom nu officieel omgedoopt tot energiefabriek.

DODEWAARD - Henk Hommersom uit Dodewaard is afgelopen zaterdag Koninklijk onderscheiden. Tijdens de jaarlijkse brandweeravond speldde burgemeester Jan Kottelenberg bij hem de versierselen op die behoren bij de onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’, als dank voor zijn inzet gedurende 37½ jaar voor de vrijwillige brandweer Dodewaard.

TIEL - Hebt u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Uit onderzoek blijkt dat zo'n 4 miljoen mensen in Nederland dit lastig vinden en dus ook inwoners van Tiel.

Lead Image 1:

DODEWAARD - De gemeenteraad van Neder-Betuwe heeft het bestemmingsplan Fructus Dodewaard vastgesteld. “Al jaren hangt het in de lucht en wordt er veel over gesproken. De behoefte aan woningen in Dodewaard is groot. Een veel gestelde vraag in Dodewaard is: wanneer worden er nieuwe huizen gebouwd? Ik ben er trots op nu mede te mogen delen dat we - na jaren van overleg met partners en hard werken - ervanuit mogen gaan dat de bouw van huizen op de ‘Fructuslocatie  start in de tweede helft van 2020. Ruim tachtig woningen en dat is mooi want daaraan is grote behoefte", aldus wethouder Nees van Wolfswinkel.

TIEL - In het centrum van Tiel worden vrijdag opnames gemaakt voor de film de De Vloek van Lugus. De griezelfilm moet rond Halloween volgend jaar uitkomen.

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Helma van der Velden bij het voormalige Inloophuis. Foto: Omroep Gelderland

TIEL - Helma van der Velden zit met de handen in het haar. Ze werd de nieuwe eigenaar van het voormalige Inloophuis aan het Kerkplein in Tiel, met de bedoeling woonruimte te creëren voor zogenoemde spoedzoekers: mensen die plotseling dakloos worden. De gemeente zegde volgens haar toe mee te werken aan een plan, maar na bezwaar uit de buurt is er ineens niets meer mogelijk. 'Ik zit met een pand waar ik niks mee kan.'

GELDERMALSEN - Het college van West Betuwe kiest voor het verbouwen van het huidige gemeentehuis in Geldermalsen. Daarbij wordt bij de huidige entree ook een aanbouw gemaakt voor een extra vergadercentrum.

Lead Image 1:

TIEL - Herman Suijdendorp van woningcorporatie SCW uit Tiel heeft van Burgemeester Beenakker de Erepenning der stad Tiel ontvangen. De penning is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt binnen de gemeente Tiel. De uitreiking vond donderdag plaats tijdens een stadsgesprek met de titel ‘De Stad is vol verhalen’ ter ere van het 100 jarig bestaan van SCW. Tijdens deze bijeenkomst nam de heer Suijdendorp afscheid als directeur/bestuurder.

Meer berichten laden