TIEL - Ziekenhuis Rivierenland zegt goed voorbereid te zijn op een mogelijke uitbraak van het Corona-virus in onze regio. De protocollen die een maand geleden van kracht werden zijn niet aangescherpt, maar men heeft wel extra voorzorgsmaatregelen genomen. Dat betekent dat er voldoende materialen beschikbaar zijn en dat er afspraken zijn gemaakt hoe om te gaan met een 'verdachte' patiënt. Daarnaast volgt men nauwgezet de ontwikkelingen rondom het virus en stemt het nodige af met het RIVM en GGD.

OPHEUSDEN - Het zonnepark dat bij Echteld wordt ontwikkeld kan niet op de steun van de SGP rekenen. De SGP van Neder-Betuwe vindt de beoogde locatie in verband met de directe nabijheid van omwonenden niet geschikt voor een zonnepark.

GELDERMALSEN - Goed bedoelende Rivierenlanders die een klein foutje maken in het scheiden van hun afval krijgen daar geen bekeuring voor. Dat stelt directeur van Avri Walter Brouwer. De organisatie ligt onder vuur vanwege afvalcontroles bij inwoners. De gemoederen lopen dusdanig hoog op dat Avri aangifte doet van bedreiging van een handhaver.

TIEL - In het programma Lunchpauze van Radio Gelderland sprak Menno Provoost over manier van handhaven rondom het gescheiden afval systeem in het Rivierengebied. Er worden flinke boetes uitgedeeld en veel mensen zijn laaiend.

OPHEUSDEN - Neder-Betuwe heeft zich aangemeld als gastgemeente voor het WK Volleybal dames in september 2022. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat dit evenement in Nederland plaatsvindt.

TIEL - Een opmerkelijke periode van 10 jaar waar de Tielse voetbalclub TEC opstoomde van de 3e klasse naar de 2e divisie wordt aan het eind van dit seizoen afgesloten. Onder aansturing van de succescoach Gery Vink uit Kesteren werd er 8 keer gepromoveerd en diverse kampioenschappen binnengehaald. "Het waren mooie jaren, maar het is genoeg geweest", laat Vink weten. De trainer kan zijn huidige job bij eredivisieclub Willem II niet goed meer combineren met het werk voor de Tielse Eendrachts Combinatie.

DREUMEL - De SP heeft donderdag in een commissievergadering van de Tweede Kamer gepleit voor het voorlopig stopzetten van het storten van granuliet in de plas Over de Maas bij Dreumel.

TIEL - Stadsmakelaar Jorine de Soet stopt per 1 maart met haar werk om leegstand in de binnenstad van Tiel tegen te gaan. Zij is dan een jaar actief geweest. Waarom zij niet doorgaat en wat de ervaringen van het afgelopen jaar zijn, blijft vooralsnog onduidelijk.

DREUMEL - Wethouder Ans Mol van de gemeente West Maas en Waal heeft van Rijkswaterstaat geen openheid van zaken gekregen als het gaat om het storten van granuliet in de Maas bij Alphen.

TIEL - De brand in de woning aan de Roosjestin in Tiel, van afgelopen zaterdag, is volgens de politie aangestoken. Dinsdag heeft de politie een buurtonderzoek gedaan.

ZOELEN - Een 60-jarige man uit de gemeente Buren is dinsdag veroordeeld voor het versturen van naaktfoto’s en filmpjes van zichzelf naar een jong meisje en een net volwassen vrouw. De rechter legde de man een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf op.

GELDERMALSEN - Met een nieuw systeem voor gescheiden inzameling heeft Avri ook extra handhavers aangenomen. Ze controleren of afval wel op de juiste manier wordt weggegooid. Bij overtredingen volgt een boete van 104 euro. Het beleid leidt tot woede bij veel inwoners.

Meer berichten laden