Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Omroep Gelderland

TIEL - Negen koren uit heel Nederland kwamen tijdens een landelijke korendag, zaterdag, in Tiel samen om het winkelend publiek te verrassen. Dat deden ze met een flashmob. Ofwel, een act waar niemand iets van weet.

Lead Image 1:

TIEL - vorige week vrij plotseling aan de gevolgen van een hersenbloeding. Roel Knol was tot aan zijn pensioen actief binnen het politiekorps van Tiel. Daar gaf hij onder andere vorm aan voorlichting.

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De marktkraam waar het gas ontsnapte. Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Het warenhuis in Tiel was enige tijd ontruimd. Foto: Omroep Gelderland

TIEL - Een modewarenhuis aan de Voorstad in Tiel is aan het eind van de ochtend korte tijd ontruimd geweest, enkele tientallen klanten moesten naar buiten. Er hing namelijk een vreemde lucht in het pand.

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Foto: Omroep Gelderland

TIEL - De Kleine Willemspolder is vrijdag officieel in gebruik gegeven aan de inwoners van Tiel. Het is de bedoeling dat zij zich er de komende jaren onder begeleiding van natuurorganisatie ARK gaan ontfermen. Doen ze dat niet, dan wordt het waarschijnlijk weer landbouwgrond.

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Foto: Omroep Gelderland

TIEL - Er zitten lange scheuren in de onderste vloer van de parkeergarage Westluidense Poort in Tiel. Hierdoor lekt ook water naar binnen. De gemeente onderzoekt de kwestie en kan op dit moment niet aangeven hoe ernstig de scheuren zijn, waardoor het komt of wat eraan gedaan moet worden.

DODEWAARD - Een donatie uit onverwachte hoek voor de stichting Kinderen van de Voedselbank in Dodewaard. Metalband Metallica heeft toegezegd een deel van de opbrengst van het concert in de Johan Cruijff Arena aan de stichting te doneren.

TIEL - Vertegenwoordigers van verenigingen voor sport en cultuur in Tiel hebben donderdagavond uiterst kritisch gereageerd op de plannen van het gemeentebestuur om te bezuinigingen. Zo dreigt de Federatie Tielse Sportverenigingen (FTS) de samenwerking met de gemeente voor nieuw sportbeleid te staken.

TIEL - Tiel krijgt een sportformateur. Dat maakte wethouder Carla Kreuk-Wildeman bekend tijdens de raadsvergadering van mei van de gemeente Tiel. Deze formateur gaat invulling geven aan het Tiels Sportakkoord. In dit lokale sportakkoord komen afspraken te staan over waar Tiel de komende jaren op zou moeten richten als het om sport en bewegen gaat.

OPHEUSDEN - De eerste onbeveiligde overweg in het Rivierengebied is donderdag afgesloten. Het is onderdeel van een operatie die vorig jaar is begonnen en uiterlijk in 2021 moet zijn afgerond.

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Omroep Gelderland

TIEL - Aanwonenden van de provinciale weg N834 in Tiel willen dat er geluidsreducerend asfalt wordt toegepast bij de aanstaande vernieuwing van de weg. De provincie is dat vooralsnog echter niet van plan. En het werk moet over anderhalve week al beginnen.

TIEL - Derk Jan Eppink, de lijsttrekker van Forum voor Democratie voor de Europese verkiezingen, heeft voor de camera's van RegioTV Tiel laten weten dat hij zich gaat hard maken voor Tiel en de regio om Europese gelden naar het Rivierengebied te sluizen.

TIEL - Ondanks het feit dat wethouder Brink van Tiel verwoede pogingen doet om een nieuwe bioscoop naar Tiel te trekken, is dit nog niet gelukt. De huidige exploitant van de bioscoop Metro kon de financiering niet rond krijgen van de ambitieuze plannen die in 2014 werden gepresenteerd. Ook andere gegadigden zijn nog niet concreet met hun plannen.

Meer berichten laden