ROTTERDAM - Een 38-jarige man uit Tiel die zeker 88 vuurwapens zou hebben ingevoerd, moet volgens het Openbaar Ministerie een celstraf krijgen van vijf jaar. De verdachte voerde de wapens in vanuit Slowakije.

TIEL - Er zijn problemen met de ramen op de 2e verdieping, aan de kant van de goudkleurige gevelbeplating.

GELDERMALSEN - Het is nog niet eerder vertoond. Een windmolen neerzetten boven op een vuilnisbelt. Bij de AVRI in Geldermalsen doen ze nu een poging. Het betekent wel dat er voordat de extra lange heipalen de grond in kunnen er eerst door 20 meter vuilnis geboord moet worden.

BEUSICHEM - In Beusichem hebben Jan Nout en Tonie de Leeuw speciaal voor de Zwarte Cross een invalidenwagen omgebouwd tot een racemonster. Het karretje haalt sinds de make-over honderd kilometer per uur.

ARNHEM - Het OM heeft dinsdag in Arnhem geëist dat de 22-jarige corrupte ex-politiemedewerker uit Tiel 84.175 euro terugbetaalt. Dat geld verdiende hij volgens het OM met het lekken van informatie aan criminelen, op zijn werk in Amsterdam. Daarvoor kreeg de politiemol in maart een celstraf van 45 maanden.

ARNHEM - Een 47-jarige Tielenaar is dinsdag veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van Nathalie Polak uit Buren. Ook is hij schuldig aan brandstichting in haar appartement.

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Foto: West Betuwe

GELDERMALSEN - De gemeente West Betuwe vernieuwt de jachthaven in Geldermalsen en richt het Lingepark en een deel van de Heemtuin aan de Koppelsedijk anders in. Hierdoor wordt volgens de gemeente de Linge meer bij het dorp betrokken. Dinsdagavond is er een informatieavond voor omwonenden en belangstellenden.

OCHTEN - Bij de oude Veerhaven in Ochten komt een informatiecentrum over oorlog en hoogwater om het toerisme in de regio verder te ontwikkelen. Dit centrum is onderdeel van een compleet recreatiegebied dat in 2022 klaar moet zijn.

KESTEREN - Als alles volgens plan verloopt, gaat in het najaar van 2020 de eerste paal de grond in voor appartementen en ruimten voor detailhandel op de voormalige Sparlocatie op de hoek Hoofdstraat-Schenkhofstraat in Kesteren. De intentieverklaring daartoe is ondertekend.

MAURIK - De politiek in Buren staat op scherp. Wethouder Keller probeerde donderdag tijdens een extra raadsvergadering zijn plan voor een sporthal in Maurik goedgekeurd te krijgen door de raad. Dit lukte echter niet. Belangrijkste reden; de raad vindt het onverantwoord om zoveel geld uit te geven voor een nieuwe sporthal. Geschat wordt dat de kosten voor de realisatie rond de 4,7 miljoen liggen.

CULEMBORG - Hij wordt dwarsgezeten door de gemeente, zijn buurman en de politie. Bertus Swinkels uit Culemborg wil zijn verhaal doen. Hij weet ook dat hij geen onbeschreven blad is en bijvoorbeeld veroordeeld is voor het plegen van geweld.

ARNHEM - Tegen een 23-jarige man uit Ochten is donderdag drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk geëist. Hij zou drie vrouwen hebben verkracht en een van hen hebben ontvoerd in Ochten en Kesteren.

Meer berichten laden