De Belofte

 • Information
  2019-05-23 22:44:02

  Tielse sportclubs dreigen samenwerking met gemeente op te zeggen om bezuinigingen

  TIEL - Vertegenwoordigers van verenigingen voor sport en cultuur in Tiel hebben donderdagavond uiterst kritisch gereageerd op de plannen van het gemeentebestuur om te bezuinigingen. Zo dreigt de Federatie Tielse Sportverenigingen (FTS) de samenwerking met de gemeente voor nieuw sportbeleid te staken.door Menno Provoost Met name door grote tekorten op de jeugdzorg moet Tiel jaarlijks zo'n 2,5 miljoen euro bezuinigen.
 • Information
  2019-05-23 21:12:57

  Tiel krijgt sportformateur

  TIEL - Tiel krijgt een sportformateur. Dat maakte wethouder Carla Kreuk-Wildeman bekend tijdens de raadsvergadering van mei van de gemeente Tiel.
 • Information
  2019-05-22 17:41:07

  Leerlingen zorgschool in Tiel verruilen taxibusje voor de bus en trein

  TIEL - Docenten en leerlingen van brede zorgschool De Cambier in Tiel zijn enthousiast over een proef waarin leerlingen leren zelfstandig te reizen. Deze proef moet hen onafhankelijk maken van het georganiseerde vervoer met taxibusjes.Door Menno Provoost Voor de gemeente snijdt het mes aan twee kanten.
 • Information
  2019-05-20 09:31:32

  Jaren wachten op huurwoning in Harderwijk; gemeenten moeten bijbouwen

  HARDERWIJK - Een sociale huurwoning bemachtigen in Harderwijk en Ede duurt vaak jaren voor mensen die actief zoeken. In Harderwijk kan het je tot acht jaar kosten voordat je een huis hebt, bevestigen de woningcorporaties.
 • Information
  2019-05-16 12:21:02

  Wethouders slaken noodkreet: 'Rek is eruit; meer geld voor jeugdzorg'

  APELDOORN - Een kleine 300 wethouders voeren gezamenlijk de druk op richting de overheid: 'De rek is eruit; we hebben structureel meer budget nodig voor de jeugdzorg.' Onder hen zijn wethouders uit verschillende delen van Gelderland, van Oude IJsselstreek tot Apeldoorn.De brief komt van wethouders van de VVD, het CDA, D66 en de ChristenUnie - de partijen die ook een meerderheid vormen in de Tweede Kamer als coalitie. Zij voeren de druk op in Den Haag en doen een oproep snel met meer geld over de brug te komen voor de jeugdzorg. 'Het water staat ons aan de lippen', schrijven zij.
 • Information
  2019-05-15 15:21:43

  Nieuw zwembad in Tiel wordt nog mooier

  TIEL - In het nieuw te bouwen binnenzwembad in Tiel komt ook een sauna en een stoombad. Dat is besloten nadat de ontwerpers gesproken hadden met onder andere (toekomstige) gebruikers en omwonenden.
 • Information
  2019-05-15 13:37:51

  Alle Tielenaren gaan de pijn van bezuinigingen voelen

  TIEL - Tiel moet de broekriem flink aanhalen en alle inwoners gaan daar iets van merken. Zo gaat de ozb met 7,5 procent omhoog, stijgen parkeerkosten, klinkt straks het carillon op de Maartenskerk niet meer en worden subsidies aan sport en cultuur geschrapt.door Menno Provoost Dat is tenminste het voorstel dat het college van burgemeester en wethouders woensdag doet.
 • Information
  2019-05-10 15:11:59

  Neder-Betuwe gaat eikenprocessierups anders aanpakken

  OPHEUSDEN - De gemeente Neder-Betuwe gaat dit jaar op een andere manier de eikenprocessierups bestrijden. Er worden verschillende methodes gebruikt om uiteindelijk te kunnen bepalen welke het beste werkt.
 • Information
  2019-05-09 22:54:04

  Misverstanden rond huisvesting arbeidsmigranten in Kesteren

  OPHEUSDEN - Wethouder van Neder-Betuwe Nees van Wolfswinkel heeft donderdagavond tijdens de gemeenteraad uitleg gegeven over misverstanden die zijn ontstaan rond het plan voor de huisvesting van 500 arbeidsmigranten bij een chaletpark in Kesteren.Door: Ton ArbouwZo was er de verwarring dat de provincie toestemming zou hebben gegeven voor dit initiatief. Gedeputeerde Josan Meijers heeft dit later weer ontkend.