De Belofte

 • Information
  2019-07-12 23:29:31

  Centrum van Kesteren krijgt nieuwe impuls

  KESTEREN - Als alles volgens plan verloopt, gaat in het najaar van 2020 de eerste paal de grond in voor appartementen en ruimten voor detailhandel op de voormalige Sparlocatie op de hoek Hoofdstraat-Schenkhofstraat in Kesteren. De intentieverklaring daartoe is ondertekend.Door: Mediapartner RegioTV TielOp 11 juli 2019 werden de handtekening onder de intentieverklaring gezet in het gemeentehuis van Neder-Betuwe door Jan Bouter van Bogor Projectontwikkeling BV, Jan Timmer van Timmer Kesteren Onroerend Goed BV en burgemeester Jan Kottelenberg.  Het plan biedt ruimte voor detailhandel op de begane grond.
 • Information
  2019-07-03 16:38:00

  Tiel pakt klachten over gaten in de weg en kapotte straatverlichting sneller op

  TIEL - Inwoners van Tiel worden als het goed is voortaan beter geholpen met meldingen over zaken zoals gaten in het straatwerk, kapotte lantaarnpalen of overhangend groen. De werking van de oude bel- en herstellijn is gestroomlijnd en de dienst gaat onder een nieuwe naam verder: Tiel op orde.door Menno Provoost De meldingen van inwoners over de openbare ruimte komen via allerlei kanalen bij de gemeente en uitvoerder Avri binnen.
 • Information
  2019-06-27 13:45:41

  Tiel stemt in met bezuinigingen, maar is financieel weer terug bij af

  TIEL - Het stadsbestuur van Tiel is nog lang niet uit de financiële problemen, al is er woensdagavond besloten tot een flink pakket aan bezuinigingsmaatregelen. Eigenlijk is de gemeente door nieuwe kortingen vanuit het Rijk weer terug bij af.door Menno Provoost De boodschap aan de inwoners was de afgelopen weken al pijnlijk.
 • Information
  2019-06-13 22:57:47

  Tiel loopt te hoop tegen bezuinigingen, 'maar er is weinig aan te doen'

  TIEL - Tielse Clubs willen graag meedenken over extra inkomsten of mogelijke andere bezuinigingen voor de gemeente, maar de huidige plannen moeten van tafel. Dat is hun boodschap aan de gemeenteraad.
 • Information
  2019-06-11 19:38:15

  Dertien insprekers tegen bezuinigingsplannen Tiel

  TIEL - Er hebben zich dertien insprekers gemeld voor de bijeenkomst van donderdagavond over de bezuinigingen in de gemeente Tiel. Zij gaan waarschijnlijk proberen de gemeenteraad te overtuigen af te zien van bepaalde bezuinigingsplannen.door Menno Provoost Het college van burgemeester en wethouders kwam vorige maand met een lange lijst aan bezuinigingsvoorstellen om de gemeentefinanciën weer op orde te krijgen.
 • Information
  2019-06-08 09:00:31

  Marktkramers moeten Tielse markt zelfstandig weer laten floreren

  TIEL - Zoals veel markten heeft de zaterdagmarkt in Tiel te maken met teruglopende belangstelling. De marktkooplui gaan nu zelfstandig verder.
 • Information
  2019-06-04 12:16:31

  Tiel wil tal van extra maatregelen om stad schoon te houden met nieuw afvalsysteem

  TIEL - Extra campagnes, extra toezicht, extra schoonmaken en extra handhaving. Er moet van alles extra gebeuren om Tiel schoon te houden met de invoering van een nieuw afvalsysteem volgende maand.
 • Information
  2019-06-01 12:25:16

  Heerenlogement wordt hotel dankzij investering gemeente Buren

  Artiesten als Youp van 't Hek, Erik van Muiswinkel en Robert Jan Stips traden al eens op in het kleine Heerenlogement in Beusichem. Vanaf volgend voorjaar kunnen ze ook in het historische pand blijven slapen.
 • Information
  2019-05-30 12:45:37

  Neder-Betuwe geeft groen licht voor vijf zonneparken

  ECHTELD - De gemeente Neder-Betuwe geeft toestemming voor de bouw van vijf zonneparken in de gemeente. Bij elkaar beslaan de parken een oppervlakte van 20 hectare.