Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De omcirkelde hond zou onlangs nog een nestje pups hebben gekregen. Foto: Persbureau Heitink
De 24 hondjes worden goed verzorgd in het dierenasiel. Foto: Omroep Gelderland

De 24 hondjes worden goed verzorgd in het dierenasiel. Foto: Omroep Gelderland

GELDERMALSEN - De politie is op zoek naar mensen die onlangs een chihuahua-pup hebben gekocht, of aangeboden hebben gekregen en die één van de 24 hondjes uit Geldermalsen herkennen. Eén van de zeventien teefjes heeft namelijk onlangs nog een nestje gehad.

Aan de teefjes is te zien dat ze allemaal ooit een nestje hebben gehad, zo bleek tijdens het programma Opsporing Verzocht. Er was één teefje bij die vermoedelijk pas zes tot acht weken geleden puppy's heeft gekregen.

De politie ziet dit als aanknopingspunt en is op zoek naar mensen die hier meer van weten. Bijvoorbeeld mensen die recent puppy's gekocht of aangeboden hebben gekregen en de moederhond herkennen.

De omcirkelde hond zou onlangs nog jongen hebben gehad:

Afbeelding
De omcirkelde hond zou onlangs nog een nestje pups hebben gekregen. Foto: Persbureau Heitink

Dashcam

Daarnaast is de politie op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien rond het moment dat de diertjes achter gelaten zijn in Geldermalsen. Mogelijk dat hen in de uren ervoor of in de nacht iets is opgevallen. Ook mensen met dashcambeelden wordt gevraagd contact op te nemen. Ook mensen die vermoeden wie de eigenaar krijgen het verzoek zich - desnoods anoniem - te melden bij de politie.

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht kreeg de politie twaalf tips over de gedumpte hondjes. Of daar bruikbare tips tussen zitten, moet nog blijken.

Zie ook:

Deel dit artikel