In het midden lijsttrekker Hubertien Stultiens Foto: D66 Tiel

In het midden lijsttrekker Hubertien Stultiens Foto: D66 Tiel

TIEL - Met een mix van oud gedienden en jonge talenten presenteert D66 Tiel haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar, zo meldt de partij in een persbericht.

Al eerder werd bekend dat Hubertien Stultiens lijsttrekker is geworden. Zij krijgt eindelijk de kans om een rol van betekenis te spelen in de Tielse politiek. Eerder was zij actief voor ProTiel.

Eigenlijk had de huidige fractievoorzitter, Ton Zuidema, graag nog een periode doorgewild, maar de partijregels lieten dat niet toe. Hij staat nu op de 16e plaats als lijstduwer.

D66 heeft bestuurlijke vernieuwing hoog in het vaandel staan. Daarom is het ook opvallend dat op de 2e plaats een oud gediende staat: Laurens Verspuij. De 41-jarige economieleraar van het Lingecollege is eerder al raadslid en wethouder geweest in Tiel. "Als je me een half jaar geleden had gezegd dat ik een rentree zou maken in de Tielse politiek, had ik je voor gek verklaard. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en toen ik werd gevraagd om opnieuw hoog op de lijst te komen was mijn keus snel gemaakt", zo liet Verspuij optekenen. Wethouderskandidaat is Verspuij niet, zo laat hij verder weten.

Op plaats 3 staat huidig raadslid Eric Henning. Op plaats 4 staat Memhet Yúce, nu ook al raadslid voor D66. Joke Sewalt, nu nog raadslid en oud-wethouder voor D66 Tiel is de lijstduwer bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De eerste vijf kandidaten voor D66 Tiel zijn:

1. Hubertien Stultiens

2. Laurens Verspui

3. Eric Heming

4. Memhet Yúce

5. Marjolein Elbertse

Deel dit artikel