Zuiderwaterlinie moet toeristen gaan trekken - RegioTV Tiel

Fort Sint Andries Foto: Ton Arbouw

Fort Sint Andries Foto: Ton Arbouw

ROSSUM - De gemeente Maasdriel wil meer toeristen gaan trekken met de overblijfselen van de Zuiderwaterlinie. Het verdedigingswerk de Zuiderwaterlinie liep van Sluis in Zeeland tot aan Nijmegen. De linie was de langste aaneenschakeling van forten, vestingsteden en inundatiegebieden die Nederland ooit heeft gekend.

In Maasdriel zijn nog overblijfselen van Fort Sint Andries en Fort Voorne. Wethouder Jan-Hein de Vreede wil beide forten aantrekkelijker maken voor toeristen.

Zo wil hij samen met eigenaar Staatsbosbeheer van fort Sint Andries kijken of daar meer natuurontwikkeling mogelijk is en hoe het verhaal van het fort daar beter te vertellen is.

Meer toeristen uit Brabant trekken

Ook wil de wethouder samen met de gemeente West Maas en Waal kijken of de opgravingen die zijn gedaan in het gebied Over de Maas bij Dreumel te combineren zijn met het bezoekerscentrum in Heerewaarden.

Zo zijn bij de ontzanding in Over de Maas oude scheepsresten gevonden en zijn er ook voorwerpen uit de Romeinse tijd opgebaggerd. De scheepswrakken liggen nu in een loods. Mogelijk is die toegankelijk te maken voor bezoekers, denkt de wethouder.

De Vreede ziet 'Den Bosch en omgeving als een flink reservoir waar uit geput kan worden als het gaat om toerisme'. Om Maasdriel aantrekkelijker te maken voor toeristen wordt er ook gedacht aan meer pontjes om betere verbindingen te maken.

Deel dit artikel