Tiel ontruimt 'gevaarlijk en onmenselijk' daklozenkampje - RegioTV Tiel

Er verbleven circa zes daklozen in het kampje in de bosjes in Tiel. Foto: Omroep Gelderland

Er verbleven circa zes daklozen in het kampje in de bosjes in Tiel. Foto: Omroep Gelderland

TIEL - De gemeente Tiel heeft donderdagmorgen het tentenkamp in een bosje in Tiel Oost ontruimd. Er verbleven al enige tijd circa zes dakloze arbeidsmigranten.

De twee vaste bewoners accepteren volgens de gemeente hulp. Meldpunt Bijzondere Zorg en een Poolse maatschappelijke hulpverlener kunnen hen ondersteunen bij terugkeer naar het thuisland of bij het vinden van ander werk. De anderen waren inmiddels vertrokken.

Burgemeester Beenakker: “Het is onwenselijk dat mensen onder deze omstandigheden leven. Dat is gevaarlijk en onmenselijk. Ik hoop dat zij de aangeboden hulp met beide handen aangrijpen om in Nederland of in hun thuisland een bestaan op te bouwen. We zien dat de problematiek rondom dakloze arbeidsmigranten ook regionaal en landelijk steeds groter wordt. We proberen dit voor de korte termijn lokaal op te lossen. Maar er is een landelijke structurele aanpak nodig. Ook roep ik werkgevers van arbeidsmigranten en verhuurders op om mensen niet op straat te zetten.”

Volgens de gemeente zouden arbeidsmigranten moeten terugkeren naar het land van herkomst als zij hun baan en/of huis verliezen en ze geen nieuwe baan kunnen vinden.

Zie ook:

Deel dit artikel