Gemeenteraad van Tiel wil dagelijks bestuur Avri naar huis sturen - RegioTV Tiel

De gemeenteraad van Tiel in vergadering Foto: RegioTV Tiel

De gemeenteraad van Tiel in vergadering Foto: RegioTV Tiel

TIEL - Het dagelijks bestuur van AVRI bestaande uit Joost Reus, Stefan van Someren en Willem Posthouwer, moet opstappen. Dat vindt de gemeenteraad van Tiel. Een motie daartoe van de PvdB werd raadsbreed gesteund. Frank Groen, lid van het algemeen bestuur mag deze boodschap in Geldermalsen over gaan brengen. Wim de Boer verwoorde het in de gemeenteraadsvergadering duidelijk: "We hebben keer op keer aangegeven om meer transparantie en dialoog, maar die komt maar niet. Op een gegeven moment is de maat vol en dat is nu."

De gemeenteraad van Tiel kwam tot dit besluit door de uitkomsten van een onderzoek over het handelen van AVRI met de overdracht van de voormalige stortplaats in Geldermalsen naar de Provincie Gelderland. In dat rapport wordt in niet mis te verstane woorden duidelijk dat het dagelijks bestuur informatie heeft achtergehouden, leden te laat heeft geïnformeerd en verkeerd heeft gecommuniceerd.

Tiel is de eerste van de deelnemende gemeente in AVRI die met dit statement komt. Mochten de 7 andere gemeenten hetzelfde vinden als dat Tiel, dan zit de AVRI zonder een dagelijks bestuur tot aan de verkiezingen. Wat dat betekent voor de organisatie is niet duidelijk.

Eric Henning van D66 vatte het treffend samen: "Als mij dit was overkomen had ik de eer aan mezelf gehouden. Het is sowieso verstandig om met z'n allen eens te gaan kijken hoe we deze gemeenschappelijke regeling beter kunnen laten functioneren, want dit werkt niet."

Deel dit artikel