NEC tijdelijk derde in eredivisie na gelijkspel in saai duel tegen Sparta - RegioTV Tiel

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Het Kasteel tijdens Sparta-NEC Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: NEC-spelers vieren de openingstreffer Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Aangeslagen NEC'ers na de gelijkmaker Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 4:
Lead image TXT 4: Ivan Marquez is de koploper Foto: Omroep Gelderland
Dirk Proper in actie tegen Sparta Foto: Broer van den Boom

Dirk Proper in actie tegen Sparta Foto: Broer van den Boom

ROTTERDAM - NEC staat tijdelijk derde in de eredivisie na een 1-1 gelijkspel uit tegen Sparta. Dat de amusementwaarde op Het Kasteel laag was, zal niemand in Nijmegen deren.

De Nijmegenaren begonnen met dezelfde elf als de laatste drie wedstrijden, waarin de ploeg zeven punten pakte en geen tegengoals incasseerde.

Het begin was in evenwicht. NEC controleerde het duel en probeerde naar voren te voetballen. Alleen het creëren van kansen viel niet mee.

Afbeelding
Het Kasteel tijdens Sparta-NEC Foto: Omroep Gelderland

Jordy Bruijn, die donderdag al uitviel op de training, raakte geblesseerd, maar hij kon toch verder. Langzaam maar zeker kwam NEC dichterbij het Spartaanse doel en na een fraaie combinatie door het centrum rondde Jonathan Okita subtiel af: 0-1.

Afbeelding
NEC-spelers vieren de openingstreffer Foto: Omroep Gelderland

Daarna was Sparta de kluts kwijt, maar NEC deed daar te weinig mee. En in de slotfase van de eerste helft drong de thuisclub opeens aan. Osman pegelde op de lat. In de volgende aanval haalde Thy uit. Mattijs Branderhorst kreeg de bal niet onder controle en Mijnans sloeg toe voor de gelijkmaker.

Afbeelding
Aangeslagen NEC'ers na de gelijkmaker Foto: Omroep Gelderland

Na rust had Sparta de overhand zonder echt kansen af te dwingen. NEC loerde op de counter via Okita. Maar die was vaak eenzaam voorin, omdat Ali Akman volstrekt niet in de wedstrijd zat. Mijnans schoot op doel namens Sparta, maar Branderhorst kon redden. Sparta miste toch ook het vernuft om NEC echt onder druk te zetten. En de Nijmegenaren hadden weinig initiatief meer, zodat het als kijkspel niet boeiend was.

Afbeelding
Ivan Marquez is de koploper Foto: Omroep Gelderland

Invaller Elayis Tavsan probeerde het met een schot vanaf rechts, maar dat kon doelman Okoye niet verontrusten. De oud-Spartaan had nog wel wat dreiging. Voor de rest vertrouwde NEC vooral op de degelijke defensie, die na rust eigenlijk niks weggaf.

Deel dit artikel