Zes grote bomen op Asdonckterrein worden definitief gekapt; mogelijk later nog zes - RegioTV Tiel

Het Asdonckterrein met de bomen rechts in beeld Foto: Omroep Gelderland

Het Asdonckterrein met de bomen rechts in beeld Foto: Omroep Gelderland

BEUNINGEN - Het lot van zes van de twaalf grote bomen op het Asdonckterrein in Beuningen is bezegeld. Ze worden definitief gekapt vanwege de geplande woningbouw, dat heeft het college van B&W deze week besloten. Het kappen van de bomen begint volgens wethouder Sijmen Versluijs waarschijnlijk dit najaar.

Zes Italiaanse populieren mogen voorlopig nog blijven staan, al verwacht wethouder Versluijs dat ook deze bomen uiteindelijk het veld zullen gaan ruimen. Omwonenden hadden bezwaar aangetekend tegen het verdwijnen van de twaalf bomen. Wat betreft het kappen van de zes Italiaanse populieren had de bezwarencommissie geadviseerd om de kapvergunning te weigeren, en daarmee de omwonenden in het gelijk te stellen. Het college volgt dat advies op.

Proceskosten

Op grond van juridische redenen moet de gemeente een nieuwe aanvraag indienen om de zes Italiaanse populieren alsnog te kunnen kappen. Er is nu dus wel een kapvergunning voor drie soorten wilgen, een berk, een conifeer en een walnotenboom.

De gemeente moet ook de proceskosten van de omwonenden (de bezwaarmakers) vergoeden, een bedrag van bijna 1100 euro.

Woningbouw

Op het Asdonckterrein tegenover de kerk langs de Van Heemstraweg staan wooncomplexen gepland met in totaal ruim zestig woningen. De afgelopen tientallen jaren zijn er vele bouwplannen geweest met betrekking tot het Asdonckterrein. Al die plannen zijn gesneuveld.

Deel dit artikel