Bomen, bloemen en gras op het Reiner van Ooijplein in Ooij - RegioTV Tiel

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Het huidige (parkeer)plein Foto: gemeente Berg en Dal
Het nieuwe Reiner van Ooijplein Foto: gemeente Berg en Dal

Het nieuwe Reiner van Ooijplein Foto: gemeente Berg en Dal

OOIJ - Midden in het dorp Ooij vind je het Reiner van Ooijplein. Op dit plein vindt de kermis en schutterstent jaarlijks een plaats en ook andere evenementen worden hier georganiseerd. De rest van het jaar is het plein niet meer dan een (te) groot parkeerterrein. Een werkgroep van inwoners wil het plein graag verfraaien en vergroenen.

Onlangs werd in dorpshuis De Sprong het vernieuwde ontwerp voor herinrichting van het plein gepresenteerd. In oktober 2020 waren er al verschillende scenario’s gepresenteerd en toen was er een duidelijke voorkeur voor ‘ de landweg’. Er komen meer, bomen, bloemen en gras en er wordt een snelheidsremmende bocht over het plein gerealiseerd. Ook het Eendengat, een vijver in de nabijheid van het plein, is nu in het ontwerp opgenomen.

Ruimte voor feesttent

Verder werd aangegeven ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een schutters- of carnavalstent. Ook blijft er parkeerruimte voor de aan het plein gelegen supermarkt. Ondanks enkele kritische vragen en opmerkingen was men zeer positief over het getoonde ontwerp.

Op samenbergendal.nl kan men nog reageren op de plannen tot en met 24 september. Daarna volgt een definitief ontwerp.

Omroep Berg en Dal TV was aanwezig bij de informatiebijeenkomst in de Sprong:

Deel dit artikel