Ambulance met zwaailicht en sirene knalt in flank auto - RegioTV Tiel

Foto: Luciano de Graaf

Foto: Luciano de Graaf

LOENEN - Bij een aanrijding tussen een ambulance en een personenauto op de kruising Broeksweg met het Kanaal Zuid in Loenen is donderdagochtend een man lichtgewond geraakt. Hij is ter plekke onderzocht en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De ambulance was met zwaailicht en sirene met spoed onderweg vanuit Apeldoorn in de richting van Eerbeek. Daar was een medische noodsituatie. Direct na de melding van de aanrijding is in Zutphen een plaatsvervangende ambulance opgeroepen voor de medische noodsituatie in Eerbeek.

Kruispunt met verkeerslichten

Op de kruising met de Broeksweg staan verkeerslichten. De personenauto stond daar te wachten en reed na het groene licht de kruising op. De bestuurder had niet door dat de ambulance op Kanaal Zuid met zwaailicht en sirene van links kwam. De ambulance probeerde nog uit te wijken en te remmen, maar kon niet voorkomen dat de personenwagen vol in de flank werd geraakt.

Het ambulancepersoneel en de bestuurder van de auto zijn flink geschrokken, maar maken het naar omstandigheden goed. Er is een ambulance ter plaatse gekomen om de bestuurder van de auto te onderzoeken. De man is nagekeken en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Beide voertuigen hebben behoorlijke schade en zijn weggesleept.

Deel dit artikel