Wie is toch het baasje van deze papegaai? De Dierenambulance hoopt op antwoorden - RegioTV Tiel

De in Dinxperlo gevonden dwergara. Foto: Akka's Ganzenparadijs

De in Dinxperlo gevonden dwergara. Foto: Akka's Ganzenparadijs

DINXPERLO - De Dierenambulance Gelderland-Oost kreeg vrijdag een niet-alledaagse melding binnen. Er vloog een papegaai rond in Dinxperlo. Maar van wie het dier is, is de grote vraag.

Het gaat om een dwergara. "Deze papegaaien komen niet voor in de natuur, dus hij moet van iemand zijn", zegt Trizin Hof van de Dierenambulance. Ook is het dier niet geringd, iets wat meestal wel het geval is bij dit soort papegaaien. "We hopen dat we het dier snel weer kunnen herenigen met het baasje. Voor nu zit hij even bij ons in de noodopvang, maar daar kan de papegaai niet blijven. Hopelijk brengen we de ara binnenkort naar de vogelopvang in Drenthe, zij weten precies wat nodig is om hem goed te verzorgen."

'Hij is zo lief'

De Dierenambulance, die naarstig op zoek is naar vrijwilligers, heeft vooralsnog geen match binnengekregen. "Mocht iemand zich melden, dan zullen we goed bekijken of diegene ook écht het baasje is, aangezien hij niet geringd is. Maar papegaaien zijn erg eenkennig, dus we hopen ook uit de reactie van het dier op te kunnen maken of het raak is."

Mocht de eigenaar van de vogel zich melden, dan moet Hof weer afscheid nemen van de vogel. En dat zal wellicht even slikken zijn. Hof: "Hij is zo ontzettend lief en heel gezellig."

Zie ook:

Deel dit artikel