Cees maakt documentaire over de wolf: 'Ik heb wel 600 dagen zitten filmen' - RegioTV Tiel

Still uit de teaser Wolf. Foto: IWP Wildlife Productions

Still uit de teaser Wolf. Foto: IWP Wildlife Productions

HOENDERLOO - Begin februari draait in de bioscopen een documentaire van filmmaker Cees van Kempen: Wolf. Van Kempen en zijn team volgden vanuit het oosten van Duitsland het spoor van een jonge wolf die zich later vestigt op de Veluwe. Het werd een meerjarig project: "Ik heb wel 600 volle dagen 24/7 in de film zitten."

Het filmen van een wolf op jacht vond Van Kempen (1963) moeilijk. "Eigenlijk was alles moeilijk. We zitten nu in de montage, zijn klaar met de opnames en schuiven nu alle puzzelstukjes in elkaar", zei de documentairemaker op Radio Gelderland.

"Het was letterlijk naar sporen zoeken. Op veel plekken wildcamera's ophangen, bewegingen van wolven waarnemen en op basis daarvan je plan trekken. Op strategische plekken zitten."

Bekijk de teaser, de tekst gaat eronder verder.

'Soms weken geen wolf gezien'

Engelengeduld moesten hij en zijn medewerkers hebben. Teleurstellingen waren eerder regel dan uitzondering. "Als je 15 tot 20 dagen in het veld zit, heb je slechts een keer prijs. Maar er zaten ook weken tussen dat ik helemaal geen wolf heb gezien. Gelukkig kreeg ik hulp van anderen en die hebben ook gefilmd."

Het ligt volgens hem voor de hand dat de première van Wolf 'ergens op de Veluwe' is, lichtte de filmmaker een tipje van de sluier op. De documentaire wordt 90 minuten lang. Het commentaar is van Matthijs van Nieuwkerk.

Deel dit artikel