Miriam Meihuizen uit Doesburg met Boef. Foto: Jelle Berends

Miriam Meihuizen uit Doesburg met Boef. Foto: Jelle Berends

DOESBURG - De buren van Miriam Meihuizen en haar te dikke hondje Boef springen in de bres voor de vrouw en haar hondje. Zij zijn een petitie gestart om het hondje te behouden. De 7-jarige hond wordt namelijk mogelijk in beslag genomen door de Dierenpolitie als hij niet binnen een half jaar afvalt.

Eind februari kreeg Miriam in Doesburg bezoek van de Dierenbescherming en de Dierenpolitie. Er was een anonieme melding binnengekomen over het gewicht van Boef. In het gesprek dat volgde werd aangegeven dat de hond in het komende half jaar moet afvallen, anders wordt het dier van de Doesburgse afgenomen.

Zie ook: De hond van Miriam is te dik en wordt misschien afgepakt

De buurt snapt daar niks van en wil in actie komen. Daarom zijn ze een petitie gestart, die is al bijna 250 keer ondertekend.

Op de site van de petitie is het volgende te lezen: "Bij ons in de buurt woont een hele lieve alleenstaande vrouw met een hondje , nu heeft iemand de dierenpolitie en dierenbescherming ingezet omdat het hondje te dik zou zijn!!! Ze probeert al 2 jaar het hondje te laten afvallen maar dit lukt niet, nu vindt iemand het dus nodig om ervoor te zorgen dat het hondje wordt weggehaald. En dit mag en kan niet!!!! Dus help ons om het hondje bij deze lieve vrouw te laten blijven!!!"

Wat er precies met de handtekeningen gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel