Omroep Gelderland en RTV Oost presenteren samen Het debat van het Oosten - RegioTV Tiel

Presentatoren Erik van der Pol (Omroep Gelderland) en Sarah de Geest (RTV Oost). Foto: Omroep Gelderland

Presentatoren Erik van der Pol (Omroep Gelderland) en Sarah de Geest (RTV Oost). Foto: Omroep Gelderland

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV Oost Het debat van het Oosten. Wat staat Oost-Nederland na de verkiezingen in Den Haag te wachten? Tijdens de live-uitzending op 11 maart worden de regionale kandidaten flink aan de tand gevoeld...

Het debat vindt plaats in het provinciehuis in Arnhem. De deelnemers zijn kandidaten uit Gelderland en Overijssel die voor hun partij op een verkiesbare plaats staan: Rob Jetten (D66), Eppo Bruins (ChristenUnie), Thom van Campen (VVD), Lisa Westerveld (GroenLinks), Nicole Temmink (SP), Pieter Omtzigt (CDA), Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) en Charlotte Brand (PvdA).

De thema’s

Tijdens het debat staan er vier thema’s centraal, namelijk wonen, veiligheid, het stikstofprobleem en de vraag of we wel gehoord worden in Den Haag. Afgaande op het inwoneraantal van Gelderland en Overijssel zouden we na de verkiezingen minimaal 25 Kamerleden uit het oosten moeten tellen.

Kortom: wat gaan we doen voor de belangen van de meer dan drie miljoen inwoners van onze provincies? Dat is de vraag die presenatoren Erik van der Pol (Omroep Gelderland) en Sarah de Geest (RTV Oost) beantwoord willen zien.

Het debat van het Oosten was afgelopen donderdag te zien op TV Gelderland. Bekijk hieronder de uitzending terug:

Deel dit artikel