RegioTV Tiel - Nieuws

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Bijzonder licht op deze bloem Foto: George Burggraaff
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Landschap met schaatsers Foto: George Burggraaff
Fotograaf George Burggraaff Foto: Omroep Gelderland

Fotograaf George Burggraaff Foto: Omroep Gelderland

BUURMALSEN - George Burggraaff doet afstand van honderdduizenden dia's en foto's. Zijn werk gaat naar verschillende archieven in Gelderland. De 71-jarige landschapsfotograaf uit Buurmalsen wil kleiner gaan wonen en dan is er geen plek meer voor zijn collectie.

Zijn huis aan het riviertje de Korne bij Buurmalsen is een perfecte plek voor een landschapsfotograaf. “Het licht is hier steeds anders”, vertelt George. De fotograaf heeft geen pensioen opgebouwd maar wel een huis. 'Van stenen kun je niet eten', is zijn motto en dus wordt het huis verkocht en gaan hij en zijn vrouw kleiner wonen.

Zijn foto's gaan nu naar streekarchieven in bijvoorbeeld Tiel, maar ook naar archieven in Nijmegen, Arnhem en Zevenaar. Een deel van zijn collectie gaat naar de afvalverwerker.

'Ja dan moet ik op die knop drukken'

Veel van zijn werk heeft George inmiddels gedigitaliseerd, zodat hij er toch nog over beschikt. Het werk van Burggraaf is heel gevarieerd, maar landschap is het kernwoord. Zo zijn er weidse landschappen te zien op zijn foto's, maar ook een enkele bloem waar het licht mooi op schijnt. Ook foto's van stedelijke landschappen schuwt de fotograaf niet.

George Burgraaff gaat zijn fototoestel niet aan de wilgen hangen. Hij zal buiten te vinden blijven en als het licht dan weer heel bijzonder is? "Ja dan moet ik op die knop drukken."

Deel dit artikel