RegioTV Tiel - Nieuws

Fotobewerking Omroep Gelderland Foto: Omroep Gelderland

Fotobewerking Omroep Gelderland Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - De gemeente Scherpenzeel wil toch weer in gesprek met de provincie Gelderland in het zogenoemde open overleg, maar als het over herindeling gaat zijn ze net zo snel weer weg.

Wethouder Gerard van Deelen gaat naar Arnhem en heeft van de andere twee wethouders een strikte opdracht gekregen: praten over samenwerking met Barneveld mag, maar herindeling is het verboden woord.

Het Scherpenzeels college wil koste wat kost zelfstandig blijven, de provincie denkt dat de gemeente beter af is bij Barneveld. Daarom is na de zomer van dit jaar het open overleg gestart. Dat is een periode waarin gesproken wordt met allerlei partijen in die twee gemeenten. Scherpenzeel had echter geen vertrouwen in de aanpak en stapte daarom op voor het open overleg goed en wel was begonnen.

'Niks met bezwaren gedaan'

Het college overwoog sinds november toch weer aan tafel te gaan. Onder meer omdat bezwaren bij veel instanties stuk liepen. Door aan tafel te gaan kunnen de bezwaren in ieder geval nog worden geuit.

Maar over herindeling willen de drie wethouders het in ieder geval niet hebben. Ze vinden dat er met de bezwaren van Scherpenzeel toch niets wordt gedaan.

Het overleg is dinsdagavond, het valt nog te bezien of de provincie de voorwaarden waarbij Scherpenzeel aan tafel wil zitten accepteert.

Door: Gerwin Peelen en Ellen Kamphorst

Deel dit artikel