RegioTV Tiel - Nieuws

Flipje Kerstbal 2020 Foto: Omroep Gelderland

Flipje Kerstbal 2020 Foto: Omroep Gelderland

TIEL - Ondernemer Machiel Bekker verkoopt handgeschilderde Flipje-kerstballen en ze zijn razend populair. Vorig jaar begon hij met de verkoop van zijn eerste Flipje-kerstbal en toen bleek dat deze in no-time uitverkocht raakte, besloot hij elk jaar een unieke kerstbal uit te brengen.

De kerstbal van dit jaar, waarbij Flipje een kerstboom vasthoudt, lag pas twee dagen in de winkel toen de eerste lading alweer helemaal uitverkocht was. "Ik wilde iets unieks ontwerpen wat echt bij de stad past en omdat Flipje bij Tiel hoort, besloot ik vorig jaar een Flipje kerstbal te ontwerpen. Dat de kerstballen zo populair zouden zijn, had ik toen niet verwacht."

Bekker bedacht zelf hoe de kerstballen eruit moesten zien en liet dit ontwerp vervolgens tekenen door Arie van Vliet, de striptekenaar van Flipje. Met de tekening van het ontwerp ging Bekker op zoek naar een productiebedrijf dat zijn kerstbal zou kunnen produceren. Deze vond hij in Polen, waar hij nu elk jaar een kerstbal van Flipje met de hand laat produceren.

Drie unieke Flipjekerstballen

Inmiddels heeft Bekker drie Flipje-kerstballen op de markt gebracht. De eerste kerstbal die Bekker ontwierp is Flipje die een fruitmandje vasthoudt en de tweede kerstbal is speciaal gemaakt voor Flipjes 85ste verjaardag, waarbij Flipje op een jampotje zit.

Als het aan Bekker ligt komen er een hele reeks kerstballen van Flipje, maar hoe die er uit gaan zien houdt hij nog even geheim.

Deel dit artikel