RegioTV Tiel - Nieuws

De nieuwe kinderraad van Tiel voor het eerst bijeen Foto: Hans Beenakker

De nieuwe kinderraad van Tiel voor het eerst bijeen Foto: Hans Beenakker

TIEL - Tiel is al sinds 2011 bezig om jeugd kennis te laten maken met de lokale politiek. Een van die initiatieven is de jaarlijkse installatie van de kinderraad. Aan de installatie, die plaats vindt in de raadszaal van Tiel en wordt gedaan door de burgemeester, gaan heuse verkiezingen vooraf.

De afgelopen tijd zijn er op 13 basisscholen in de gemeente Tiel dan ook verkiezingen geweest. Uit deze verkiezingen zijn uiteindelijk afgelopen maandag 25 nieuwe leden geïnstalleerd. De kinderraad vergadert iedere maand en er wordt door de kinderen zelf  bepaald waarover vergaderd wordt. Zij kunnen advies geven aan de gemeenteraad over onderwerpen die kinderen en jongeren aan gaan of plannen bedenken die voor hen belangrijk zijn. De jonge raadsleden kunnen dan aan de gemeenteraad vragen deze plannen uit te voeren.

Bij hun raadswerk worden de kinderraadsleden ondersteund door een griffier. Deze rol werd eerst vervuld door Yvonne Son-Stolk, waarna haar taak 2 jaar geleden door Hubertien Stultiens werd overgenomen. Dit jaar heeft Marianne Vink zich bereid verklaard om deze rol op zich te nemen. Zij is niet aan een politieke partij verbonden maar was in de jaren '90 van de vorige eeuw raadslid in Tiel namens de PvdA.

Door: Redactie Tiel

Deel dit artikel