RegioTV Tiel - Nieuws

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Omroep Gelderland
Kelderman komt over de finish. Foto: ANP

Kelderman komt over de finish. Foto: ANP

ARNHEM - Wielrenner Wilco Kelderman uit Barneveld heeft in de Giro 17 seconden achterstand op de leider in het klassement João Almeida. Oud-ploeggenoot Maarten Tjallingii denkt dat Kelderman de Giro kan winnen.

Tjallingii kent Kelderman al lang. De oud-renner uit Arnhem was er bij toen Kelderman zijn eerste successen ging boeken in grote klassementskoersen: "Wilco is natuurlijk al heel lang een toptalent."

Tjallingii weet ook dat Kelderman in zijn wielerloopbaan verschillende keren met blessures te maken heeft gehad: "Hij heeft veel ellende meegemaakt. Ik hoop dat ie het houdt. Hij is al wel vaker met het zicht op mooie prestaties uitgevallen. Je moet nu in de goede stemming blijven. Er zit heel veel pech in het verleden, maar dat heeft niks met het heden te maken."

Zie ook: Kelderman breekt voor derde keer zijn sleutelbeen

Koel blijven

De Giro eindigt aanstaande zondag. Tot die tijd zijn er nog een paar lastige etappes. Dat begint woensdag met een zware bergetappe met finish op een berg en het eindigt zondag met een individuele tijdrit.

De tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Foto: Omroep Gelderland

Volgens Tjallingii moet Kelderman gewoon zijn koppie erbij houden: "Hij moet gewoon doen wat ie weet. Op de juiste plek zitten, netjes van voren rijden, gebruik maken van je ploeg."

Kelderman moet zich niet gek laten maken, zegt hij: "Cool blijven, onder stress blijven presteren. Focussen op waar je nu invloed op hebt."

Als hij dat doet, denkt Tjallingii dat de eindwinst in de Ronde van Italië mogelijk is voor Kelderman: "Ik denk dat ie het kan. Almeida kan nog een slechte dag hebben."

Luister hier naar het verhaal van Maarten Tjallingii:

Zie ook: Wilco Kelderman verliest paar seconden in zestiende etappe Giro

Deel dit artikel