RegioTV Tiel - Nieuws

Fabio Jakobsen. Foto: ANP

Fabio Jakobsen. Foto: ANP

HEUKELUM - Fabio Jakobsen uit Heukelum is woensdag zwaar gecrasht in de Ronde van Polen. Aan het einde van eerste etappe, op enkele meters van de finish in Katowice, kwam hij met zijn landgenoot Dylan Groenewegen in aanraking en vloog hij vol de hekken in. De verwondingen van Jakobsen lijken ernstig.

UPDATEWielrenner Fabio Jakobsen in kunstmatige coma na gruwelcrash

De 23-jarige topsprinter was op weg naar een podiumplek toen hij in gevecht was met Groenewegen. Het ging mis toen de laatstgenoemde hem in de weg zat. 

Bekijk hier de beelden van de sprint:

Verwondingen

Jakobsen belandde in de hekken terwijl de sprinters op zo'n moment al snel een snelheid van 70 kilometer per uur aantikken. Het is nog niet duidelijk welke verwondingen de man uit Heukelum heeft. Hij wordt nu onderzocht, meldt zijn ploeg Deceunick-Quickstep. Er gaan ook berichten rond dat Jakobsen ernstig gewond is en in coma zou liggen.

De vallende wielrenner uit Heukelum raakte ook een official die net buiten het hek stond. 

'Crimineel gedrag'

Ploegbaas Patrick Lefevere van Deceunick-Quickstep haalt inmiddels hard uit naar Dylan Groenewegen. "Deze man moet de gevangenis in", twittert Lefevere. "Dit soort criminele gedrag mag niet meer voorkomen in het peloton."  De internationale wielerbond UCI veroordeelt het gedrag van Groenewegen en stelt een onderzoek in.  

In een reactie biedt Jumbo-Visma excuses aan. "Crashes als deze zouden niet mogen gebeuren. We bieden onze oprechte excuses hiervoor aan. Intern gaan de we zaak nu verder bespreken", zegt de ploeg op Twitter. 

Ritwinst naar Jakobsen

Groenewegen kwam al vallend als winnaar over de finish. De koersdirectie wees hem later aan als schuldige van een zware valpartij en diskwalificeerde hem. De ritwinst ging vervolgens naar Jakobsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel