RegioTV Tiel - Nieuws

Foto: Dylan Jünemann/Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink

Foto: Dylan Jünemann/Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink

ZETTEN - De politie in Zetten heeft woensdagavond een grote vechtpartij kunnen voorkomen. Dat meldt een videocorrespondent. Er waren twee grote groepen jongeren op het Julianaplein bijeengekomen.

Rond 21.00 uur hadden die zich verzameld ter hoogte van de Jumbo supermarkt. Twee mensen zouden ruzie hebben en hadden vrienden erbij gehaald. De correspondent meldt dat ook mensen uit andere dorpen naar Zetten waren gekomen. Er zou iemand met een kapmes hebben rondgelopen, maar dat is niet bevestigd.

Samenscholingen zijn vanwege de corona-uitbraak verboden.

Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder.

Helikopter

Medewerkers van handhaving in de gemeente Overbetuwe riepen de hulp van de politie in. Een politiehelikopter die toevallig in de buurt was vanwege een (loze) inbraakmelding in Gendt ging op het oproer af.

Toen de heli boven het plein kwam en de eerste politiewagens ook het plein op reden, ging iedereen er als een haas vandoor. De politiehelikopter vloog nog geruime tijd boven Zetten met het zoeklicht aan. 

De politie noteerde van meerdere auto’s de kentekens, mogelijk zaten daar vanwege de strenge coronamaatregelen te veel personen in. De politie meldt dat er niemand is aangehouden.

 

Deel dit artikel