RegioTV Tiel - Nieuws

Foto: Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

TIEL - Een bijzondere serenade woensdagochtend bij Woonzorgcentrum Walstede in Tiel. Accordeonist Frans Baggerman speelde buiten voor de deur van het centrum, speciaal voor het echtpaar Van Veenendaal dat 60 jaar is getrouwd. Voor even mochten ze naast elkaar zitten.

Vanwege het coronavirus mochten hun zoon en dochter niet naar binnen en kwam er geen bezoek van de burgemeester. En dat terwijl de viering van het 55-jarige huwelijk, ook al niet doorging omdat een van de twee destijds in het ziekenhuis lag.

Het personeel had zo met het echtpaar te doen, dat ze besloten wat voor het stel te regelen. De twee zitten niet bij elkaar op de afdeling en ze mochten deze heugelijk dag eigenlijk niet samen op de afdeling doorbrengen. Voor één keer werd een uitzondering gemaakt.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Veilige afstand

Met de hulp van Frans Baggerman werd het een bijzonder feest. De accordeonist speelde buiten voor het gebouw.

Omdat het echtpaar Van Veendendaal dit niet beiden gelijktijdig vanaf hun eigen afdeling konden zien, werden ze beneden samengebracht. Wel in het zorgcentrum en op veilige afstand van elkaar. Een kus zat er dus niet in, maar ze konden wel samen kijken en luisteren naar de accordeonspeler die er speciaal voor hen was.

En ze konden niet alleen de accordeonist zien spelen, maar ook hun zoon en dochter nog zien. Zij waren speciaal voor de serenade naar het woonzorgcentrum gekomen en keken met een aantal personeelsleden van een afstandje toe. 

 

 

Deel dit artikel