Dit gaat er gebeuren met de Klinkenbergflat in Ede
Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Schets van de Klinkenbergflat zoals het er in de toekomst uit gaat zien. Foto: IMOSS bureau voor stedebouw/ Woonzorg Nederland.
Zo ziet de flat er nu uit.Foto: Omroep Gelderland

Zo ziet de flat er nu uit.Foto: Omroep Gelderland

EDE - Na bijna twintig jaar bakkeleien, zijn de politici het eens: op de plek van de Klinkenberg in Ede komen 140 woningen. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met de plannen.

Door: Joukje Valkenburg

Een groot deel van de appartementen is bedoeld voor de sociale verhuur. Woningcorporatie Woonstede wil er 40 sociale huurwoningen ontwikkelen. Daarnaast zijn er 40 woningen voor senioren in de pijplijn, daar gaat Woonzorg Nederland voor zorgen. De overige 60 appartementen worden verkocht. 

Oud verzorgingstehuis

Veel mensen kennen de Klinkenberg het als een verzorgingstehuis. Bewoners moesten er eind 2012 op stel en sprong uit omdat het gebouw sterk verouderd was. Sindsdien staat het leeg. 

In 2016 wilde de gemeente er een huisvesting voor vluchtelingen van maken. Maar dat was niet meer nodig, omdat het aantal asielaanvragen erg afnam. 

Tekst gaat door onder foto.

Afbeelding
Schets van de Klinkenbergflat zoals het er in de toekomst uit gaat zien. Foto: IMOSS bureau voor stedebouw/ Woonzorg Nederland.

Veiligheid

Sinds vorig jaar ligt het woningbouwplan op de politieke tafel. Er kwam kritiek van omliggende scholen en omwonenden. Het ging om de verkeersveiligheid. 

Er is maar een weg naar de flat en daar is het nu al erg druk. De gemeente heeft alternatieven onderzocht, maar die waren te duur, er moesten te veel bomen weg en de verkeersveiligheid bleef een punt van aandacht.

Daarom wordt er niets gewijzigd. Wethouder Peter de Pater zegde wel toe de verkeerssituatie nauwgezet te volgen en in te grijpen als dat nodig is. 

Geen aanpassing

D66, PvdA en de fractie Wijnsouw dienden nog een amendement in voor het aanleggen van een nieuwe weg. Ze wilden de Van Heutszlaan laten aansluiten op de Klinkenbergerweg. Maar dat voorstel kreeg donderdagavond geen steun van de andere aanwezige partijen.

Zie ook: 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel