Foto: Bavaria 0.0 Eventing Team

Foto: Bavaria 0.0 Eventing Team

OPHEUSDEN - Bondscoach Bettina Hoy heeft Aliene Ruyter uit Opheusden geselecteerd voor het EK in het Duitse Luhmühlen.

De 23-jarige Ruyter is een nieuwkomer in de selectie. Zij maakt deel uit van het Bavaria 0.0 Eventing Team. Eventing heette vroeger military. Het bestaat uit een dressuurproef, een terreinproef en het rijden van een springparcours.

In totaal zijn zes ruiters geselecteerd in deze Olympische discipline. Vier ruiters maken deel uit van het team, twee gaan er individueel van start. De definitieve samenstelling van het team zal bondscoach Hoy na het afsluitende trainingskamp bekendmaken.

Spelen van Tokio

Het EK is voor de eventingruiters de voorlaatste mogelijkheid om zich als team te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Om dat te bereiken moet TeamNL in Luhmühlen bij de beste twee landen eindigen die nog niet gekwalificeerd zijn voor Tokio.

Nog een startplaats

Mocht kwalificatie via het EK niet lukken, dan rest er nog een startplaats. Deze gaat naar het beste nog niet-geplaatste land in de eindstand van de FEI Nations Cup serie 2019. De laatste wedstrijd in dit circuit wordt verreden tijdens de Military Boekelo van 10 tot en met 13 oktober.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel