Foto: Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

'S-HEERENBERG - Voetbalelftallen MvR uit 'S Heerenberg en VV Dieren staan samen weer met elkaar op het voetbalveld sinds het noodlottige ongeval met Tijmen (13). De speler van MvR overleed afgelopen september nadat hij met een tegenstander in botsing was gekomen. Zaterdag vond het eerste Tijmen Internationaal Voetbaltoernooi plaats, ten nagedachtenis aan de jeugdspeler.

Het is druk op het veld bij Sportpark De Boshoek. Diverse teams uit Nederland en Duitsland doen mee aan het toernooi. Er is een speciale wedstrijd, die tussen MvR en VV Dieren. Sinds het ongeluk van Tijmen, afgelopen september, hebben de teams niet meer tegen elkaar gevoetbald. 

'Ik put hier heel veel kracht uit'

'Heel bijzonder', zegt Saskia van den Heuvel, de moeder van Tijmen. 'Het voelt goed dat we hier met z'n allen zijn vandaag. Ik put hier heel veel kracht uit.' Ook vader Dion Steenbergen is erbij. 'Ik voel overal in mijn lijf dat Tijmen hier nu ook bij ons is.'

De teams van MvR en VV Dieren zijn gemengd. Ze spelen in elkaars shirt en proberen zoveel mogelijk punten te scoren. 'Ik ben erg trots, zoveel teams hier en dat doen ze allemaal voor Tijmen', zegt Steenbergen. 'Tijmen vind dit echt supergaaf. Hij was bescheiden, maar van aandacht hield hij wel', vult moeder Van den Heuvel aan.

De tekst gaat verder onder de reportage

'Mijn best gedaan voor Tijmen'

Ook Tijmen's team kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Tijmen was de bewuste avond bij toeval keeper omdat ie een andere speler verving.  Nu staat de vaste keeper weer op het veld. 'Ik moest de hele tijd aan Tijmen denken, ik had de hele tijd kippenvel op mijn lichaam. Ik heb deze wedstrijd mijn best gedaan voor Tijmen', zegt de keeper. 

Na de wedstrijd werden er nog ballonnen opgelaten voor Tijmen in de kleuren van de club. Verder wordt er nog geld opgehaald door de veiling van gesigneerde shirts.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel