27 graden: smeer uw hond in met zonnebrand en voer de kat een ijsje - RegioTV Tiel

Foto: @pectosjors

Foto: @pectosjors

ARNHEM - Omroep Gelderland zet ze voor dierenliefhebbers op een rij: zes tips om Flappie, Tijger of Bello koel te houden wanneer het Gelderse kwik naar recordhoogte stijgt.

Zorg dat uw huisdier genoeg kan drinken

Deze corgi's kunnen even vooruit.

Zorg voor een plekje waar uw dier kan rusten

Het liefst op een koele plek, zoals in de schaduw. Als uw dier in een kooi zit (zoals een konijn of andere klein knaagdier), kunt u bevroren flessen water in een handdoek wikkelen en in de kooi leggen.

Verzet die afspraak bij de (honden)trimmer

De lucht tussen de haartjes van de vacht isoleert uw huisdier. Het houdt uw dier warm in de winter, maar ook koel in de zomer.

IJsje? Lekker!

De kans is groot dat u met deze temperaturen een lekker koel ijsje neemt. Tijger doet graag met u mee, met bijvoorbeeld een yoghurtijsje, fruit, ingevroren brokken of stukjes vlees. Spoel het wel eerst af met lauw water, anders kan zijn tong er aan vast plakken! En met mate: te veel ijs of koude snacks kunnen diarree veroorzaken.

Laat uw dier niet achter in een auto

Ook niet even. Volgens de Inspectiedienst voor Gezelschapsdieren kan een hond binnen 20 minuten al overleden zijn. Als het buiten 27 graden is, een temperatuur die dinsdag wordt verwacht, is het in een auto in een mum van tijd 37 graden. Na een halfuur is het kwik al gestegen naar 45 graden.

Houd je koest

Let bij honden met een dunne vacht ook op verbranding en smeer dun behaarde plekken eventueel in met zonnebrandcreme. Maak geen lange wandelingen in de hitte maar plan deze aan het begin of eind van de dag. Ga zeker niet met je hond fietsen in de zon.

En ik dan?

Geen zorgen, hier vindt u de tips voor mensen om zich koel te houden tijdens warme dagen

Deel dit artikel