dinsdag, oktober 3, 2023

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8-ct0od6VmnXUiK9LyCQsP3A5CaN-UBLLQiWx0LrCm7W08w/viewform

HomeRegionieuws TV RivierenlandRegionieuws TV Rivierenland - Nationaal Archief maakt schatkaart Ommeren openbaar

Regionieuws TV Rivierenland – Nationaal Archief maakt schatkaart Ommeren openbaar

Het Nationaal Archief heeft op de jaarlijkse Openbaarheidsdag een schatkaart naar een mogelijke nazi-schat in het Betuwse dorp Ommeren vrijgegeven. Dit ligt in de gemeente Buren. De schatkaart komt uit het archief van het Nederlands Beheerinstituut, dat na de oorlog op zoek ging naar Duits vermogen in ons land. Op de kaart staan aanwijzingen voor een schat die nooit is gevonden. Het gaat om vier munitiekisten vol juwelen en sieraden die begraven zouden liggen in Ommeren. De buit zou in augustus 1944 bij een filiaal van de Rotterdamsche Bank in Arnhem door Duitse soldaten zijn geroofd. De schat zou in de buurt liggen van het voormalige stafhoofdkantoor van generaal Blaskovitz, Huize Den Eng in Ommeren. Daar is na de oorlog regelmatig gezocht naar een miljoenenschat.

Bekijk op youtube

#Regionieuws #Rivierenland #Nationaal #Archief #maakt #schatkaart #Ommeren #openbaar

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments