zondag, mei 28, 2023
HomeRegionieuws TV RivierenlandRegionieuws TV Rivierenland - Veel belangstelling voor The Island 44-45 in...

Regionieuws TV Rivierenland – Veel belangstelling voor The Island 44-45 in Opheusden

Het evenement The Island 44-45 is dit jaar weer goed bezocht. Het werd gehouden in Opheusden. Op het terrein van camping de Linie werd het kampement van The Island 44-45 ingericht. Daarmee werd een stukje van het oorlogsverleden uit 1944 en 1945 nagebootst. Zaterdag 8 oktober werden oorlogshandelingen nagespeeld voor publiek. Daarbij waren verschillende oorlogsvoertuigen aanwezig en werden schijngevechten opgevoerd. The Island 44-45 is het verhaal van de strijd op de Betuwe na operatie Market Garden. Die strijd duurde bijna 200 dagen. Dit stuk geschiedenis wordt jaarlijks herdacht in de Betuwe.

Bekijk op youtube

#Regionieuws #Rivierenland #Veel #belangstelling #voor #Island #Opheusden

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments