dinsdag, oktober 3, 2023

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8-ct0od6VmnXUiK9LyCQsP3A5CaN-UBLLQiWx0LrCm7W08w/viewform

HomeRegionieuws TV RivierenlandRegionieuws TV - Dierenambulance regio Den Haag waarschuwt: Vogelgriep nog steeds altijd...

Regionieuws TV – Dierenambulance regio Den Haag waarschuwt: Vogelgriep nog steeds altijd actueel

Dierenambulance Den Haag en omstreken treft dagelijks vogels aan die naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer zijn van vogelgriep. Dit kan besmettelijk zijn voor mensen en daarom wordt gewaarschuwd om vogels die verdacht worden van vogelgriep niet op te pakken. Europa kampt sinds oktober 2021 met de grootste uitbraak van vogelgriep ooit. Het is belangrijk dat zowel levende als dode dieren snel weggehaald worden. De oproep is om in dat geval direct de dierenambulance te bellen. Momenteel lijkt de vogelgriep het meest voor te komen bij ganzen, zwanen, eenden en kleinere weide- en watervogels. Ook roofvogels worden soms slachtoffer door het eten van andere vogels. De vogels gedragen zich vreemd. Enkele zichtbare symptomen kunnen zijn: apathisch gedrag, bibberingen kop en nek, rondjes zwemmen of draaien en snot/slijmuitvloei snavel/ogen.

Bekijk op youtube

#Regionieuws #Dierenambulance #regio #Den #Haag #waarschuwt #Vogelgriep #nog #steeds #altijd #actueel

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments