RegioTV Tiel - Nieuws

Muziekvereniging KTSM is er in geslaagd om na de versoepelingen ivm corona musiceren in groepsverband binnen deze Tielse club weer mogelijk te maken. Hiervoor heeft men gebruikt gemaakt van een protocol wat is opgesteld door de gezamenlijke muziekbonden, waarbij het erg belangrijk is te weten dat er andere regels dienen te gelden dan de "standaard" regels. Dit heeft met name te maken met de verspreidingsrisico's van het Covid-19 virus tijdens de uitoefening van blaasmuziek.

Een gezonde dosis goed verstand, in combinatie met goede werkbare en heldere regels heeft er voor gezorgd dat de muzikale draad weer opgepakt kan worden. KTSM heeft besloten het in 2020 geplande jubileumjaar te verzetten naar 2021 en voor dit jaar staan er dan ook een aantal grote optredens en concerten op het programma.

Ook financieel slaat de corona crisis een diep gat in de begroting van deze inmiddels maar liefst 125-jarige vereniging. "Gelukkig springt KTSM al jaren verstandig en voorzichtig om met de financiële middelen en hebben we wat vlees op de botten, maar dit moet niet al te lang duren, hopelijk kan de gemeente bijspringen. Zij hebben immers geld gekregen vanuit de Provincie voor de cultuursector in onze stad", aldus Kelvin Huiberts voorzitter van KTSM.

"We kunnen vooral weer doen wat we al die maanden zo gemist hebben en dat is het allerbelangrijkste". De hoop is er dat er zo spoedig mogelijk uitbreiding van het maximaal aantal muzikanten kan komen. Dan kan er weer in grotere groepen worden gerepeteerd voor de komende optredens en concerten, wanneer dan ook. Hiervoor zal dan wel moeten worden uitgeweken naar grotere zalen of panden. Het eigen verenigingsgebouw aan de Cambier van Nootenlaan is (met 2 meter tussen de stoelen) maar geschikt voor 24 muzikanten en dus eigenlijk met bijna 50 muzikanten 2 keer te klein. Wellicht biedt het toneel van Zinder of een bedrijfspand uitkomst. Dit zullen we onderzoeken, aldus KTSM.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel