Tiel wil kleinschalige evenementen financieel ondersteunen als het weer kan - RegioTV Tiel
Ankeiler: D66 in Tiel heeft vragen gesteld aan het college om de mogelijkheden te bekijken om kleinschalige evenementen financieel te ondersteunen wanneer dat weer mag als de beperkende maatregelen in verband met corona verder worden versoepeld.

TIEL - D66 in Tiel heeft vragen gesteld aan het college om de mogelijkheden te bekijken om kleinschalige evenementen financieel te ondersteunen wanneer dat weer mag als de beperkende maatregelen in verband met corona verder worden versoepeld. Om Tiel toch op de kaart te houden als evenementenstad zou dat heel mooi zijn, zo liet hij weten. Nu zowel Appelpop als Fruitcorso in zijn volle omvang wederom niet doorgaan, zou de gemeente moeten kijken naar wat wel kan. Zuidema van D66 vroeg om de mogelijkheden hierna in de afgelopen raadsvergadering. Tot zijn blijdschap bleek de verantwoordelijk wethouder Ben Brink, die onder andere cultuur in zijn portefeuille heeft, daar al plannen over te maken.

Brink wil echter nog verder gaan dan alleen maar evenementen. "We willen ook naar verenigingen kijken als zij hulp nodig hebben", zo liet hij weten. De financiering van het een en ander moet komen uit het potje dat zowel vorig jaar als dit jaar nauwelijks is aangesproken doordat Appelpop en het Fruitcorso niet is doorgegaan.

Daarnaast heeft de provincie Gelderland al een aantal keer een flink bedrag over gemaakt naar de gemeente Tiel om de cultuursector in leven te houden. Zowel Appelpop als het Fruitcorso kijken nog naar mogelijkheden wat ze wel kunnen organiseren.

Het Fruitcorso denkt aan activiteiten in de binnenstad en wellicht dat het mozaïeken leggen wel door kan gaan. Kees van Keulen zou graag een bijeenkomst voor de vrijwilligers en sponsors van Appelpop willen organiseren, om zodoende toch de banden met de mensen weer aan te kunnen halen. Brink verwacht binnenkort een plan te kunnen presenteren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel