Inzittenden gaan er na auto-ongeluk vandoor op fiets van jonge helper - RegioTV Tiel
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De cilinder onder de brug. Foto: Marco van Deick/Persbureau Heitink
Ankeiler: Een 17-jarige jongen die woensdagavond hulp wilde verlenen na een ongeluk op de A2 bij Zaltbommel, is beroofd van zijn fiets.

ZALTBOMMEL - Een 17-jarige jongen die woensdagavond hulp wilde verlenen na een ongeluk op de A2 bij Zaltbommel, is beroofd van zijn fiets. Tot zijn grote verbazing gingen de inzittenden van de zwaar beschadigde auto er op zijn stalen ros vandoor.

Het ongeval gebeurde rond 20.45 uur op de Martinus Nijhoffbrug. Een auto reed daar achter op de trailer van een vrachtwagen. De Mercedes liep daarbij flinke schade op en moest worden afgesleept.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

De jongeman die het ongeluk zag gebeuren, stopte op het naastgelegen fietspad om hulp te verlenen. Vervolgens gingen de inzittenden er met zijn fiets vandoor. Een groepje wielrenners zette daarop de achtervolging in, maar zonder resultaat.

Ook de politie zocht tevergeefs met meerdere eenheden naar het duo. De fiets is beschadigd teruggevonden in Zaltbommel.

Lachgas

Na het ongeluk haalde een motoragent in de uiterwaarden onder de brug een cilinder op, die door de man naar beneden zou zijn gegooid. Er zijn ook ballonnen gevonden, wat volgens een woordvoerder kan wijzen op het gebruik van lachgas.

Afbeelding
De cilinder onder de brug. Foto: Marco van Deick/Persbureau Heitink