Metallica steunt kindervoedselbank in Dodewaard - RegioTV Tiel

Een donatie uit onverwachte hoek voor de stichting Kinderen van de Voedselbank in Dodewaard. Metalband Metallica heeft toegezegd een deel van de opbrengst van het concert in de Johan Cruijff Arena aan de stichting te doneren.

'We waren best even verbaasd toen het bericht uit Amerika binnenkwam', stelt een medewerker van de stichting. In het bericht wordt uitgelegd dat de band een eigen foundation heeft en in ieder land waar zij spelen een goed doel voor kinderen uitkiezen. Op 11 juni speelt de metalband in de John Cruijff Arena in Amsterdam en daarom zochten de bandleden een goed doel in Nederland.

Metallica kwam al snel uit bij Kinderen van de Voedselbank in Dodewaard. De stichting voorziet kinderen uit arme gezinnen van nieuwe kleding, schoenen en cadeautjes. Ook helpt het goede doel basisschoolkinderen aan verjaardagspakketten, zodat zij klasgenootjes kunnen trakteren of een feestje kunnen geven als ze jarig zijn.

Ontmoeting met band

Daar blijft het niet bij, want medewerkers van de stichting gaan de band ook ontmoeten. 'We zijn uitgenodigd voor een ontmoeting met de bandleden en de overhandiging van een hele mooie cheque. Graag bedanken wij dan ook de band en de foundation', schrijft Kinderen van de Voedselbank.

Om wat voor bedrag het gaat, is niet bekend.

Deel dit artikel