Ondernemer vraagt gemeenteraad Neder-Betuwe om hulp - RegioTV Tiel
Lead image 1:
Lead image TXT 1: ​

OPHEUSDEN - De heer Schalk uit Ommeren zit met zijn gezin en bedrijf in zak en as. Schalk stelt in een brief aan de raad van Neder-Betuwe dat hij door wethouder Van Wolfswinkel op het verkeerde been is gezet om een stuk grond aan te kopen in de gemeente Neder-Betuwe waar hij zijn bedrijf verder wil uitbreiden en tevens kan wonen. Dat laat hij weten via advocatenkantoor Dirkzwager uit Arnhem. Nu blijkt dat een en ander niet gerealiseerd kan worden ter plaatse omdat dit in strijd is met het huidige bestemmingsplan. Hij vraagt nu aan de raad van Neder-Betuwe om hem te helpen.

Schalk zit nu in de problemen omdat hij dacht dat het vergunningentraject wel goed zou komen na vermeende toezeggingen van de wethouder.

Wat is er aan de hand? Op het bewuste perceel staat een bedrijfswoning die apart verkocht is. De familie Schalk wilde op de aangekochte grond ook een woning bouwen om daar te wonen en tevens dicht bij zijn bedrijf te zijn om een oogje in het zeil te houden. Schalk heeft zijn vorige woning inmiddels verkocht en woont nu met zijn gezin op het aangekochte perceel in een tijdelijke woonunit. Door het huidige bestemmingsplan mag dat echter niet en wordt er gehandhaafd. Dat betekent dat de man met zijn gezin ergens anders onderdak moet vinden. Daarnaast wil Schalk een andere in- en uitrit naar zijn bedrijf aan de Bonegraafseweg dan nu het geval is in verband met de te verwachte verkeersbewegingen. Ook daarin voorziet het huidige bestemmingsplan niet.

Van Wolfswinkel herkent zich niet in het schrijven van het advocatenkantoor. De gemeente Neder-Betuwe laat via een woordvoerder weten dat de procedures juist zijn gevolgd tot nu toe, zoals dat altijd gebeurt. "Afspraken en besluiten leggen wij vanzelfsprekend schriftelijke vast. Dat is de basis van waaruit wij werken", zo laat men weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46