RegioTV Tiel - Nieuws

TIEL - In Tiel wordt van 19 tot 24 oktober aandacht besteed aan het feit dat de Verenigde Naties dit jaar 75 jaar bestaan. In deze periode zijn door het hele land objecten blauw verlicht om aandacht te schenken aan dit jubileum en vooral ook aan de idealen van de Verenigde Naties.

De Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) heeft in een brief aan de Nederlandse gemeenten gevraagd aandacht te besteden aan deze mijlpaal. Burgemeester Hans Beenakker heeft laten weten dat Tiel hierbij aansluit.

Dit komt tot uiting door de toren van de Sint Maartenskerk in het blauwe licht te zetten. Veel andere gemeenten geven gehoor aan de oproep. Zo zijn bijvoorbeeld ook de Hofvijver in Den Haag en het gemeentehuis in Amsterdam blauw verlicht.

Op 24 oktober is het precies 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werden opgericht. Het was net na de Tweede Wereldoorlog en Nederland sloot zich als één van de eerste landen aan. Op dit moment zijn er 193 landen lid. De VN zet zich in voor vrede, veiligheid en mensenrechten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel