pinautomaat Geldmaat. Foto: Omroep Gelderland

pinautomaat Geldmaat. Foto: Omroep Gelderland

WINTERSWIJK - De problematiek rond het pinnen van geld in Winterswijk wordt mogelijk opgelost. Er komen bij de Rabobank twee nieuwe, gele pinautomaten van Geldmaat. Winterswijk is populair bij veel Duitse bezoekers die bij voorkeur met cash geld betalen.

"De eigenaar van het pand van de Rabobank heeft met Geldmaat een vijfjarig contract afgesloten", zei wethouder Henk Jan Tannemaat donderdagavond tijdens de raadsvergadering, op vragen van raadslid Tom van Beek van Voor Winterswijk. "Er komen twee nieuwe automaten."

Tannemaat wees er op dat Winterswijk niet alleen stond in het probleem van haperende pinautomaten, omdat ze bijvoorbeeld niet tijdig worden bijgevuld. "Dit is niet goed geregeld in Winterswijk en dat is in veel grensplaatsen in Nederland, waar veel Duitsers met cash geld komen, het geval. We hebben al eens een brief met die klacht gestuurd naar de banken en Geldmaat, maar dat heeft niets uitgehaald."

'Dezelfde problematiek'

De wethouder wil een hernieuwde poging wagen, samen met collega-wethouders in steden aan de grens met bijvoorbeeld Duitsland. Tannemaat: "Venlo kent dezelfde problematiek. De banken willen af van cash geld, maar stel dat hier nog enkele jaren uit, want Duitsers betalen nog met cash geld. Dat wil ik samen met collega-wethouders in een brief aan de banken nog wel eens duidelijk maken."

Van Beek sprak nog de hoop uit dat de twee nieuwe automaten ondernemers de mogelijkheid bieden op een veilige manier geld te kunnen storten. "Daar heeft u gelijk in, maar dat hebben we niet in de hand", aldus Tannemaat.

Deel dit artikel