De ingestorte tribune. Foto: ANP

De ingestorte tribune. Foto: ANP

NIJMEGEN - NEC overweegt de komende thuiswedstrijden in een leeg Goffertstadion af te werken. De Nijmeegse voetbalclub heeft nog geen ander onderkomen kunnen vinden, nadat zondag een deel van de tribune instortte.

NEC is sinds de verloren derby tegen Vitesse dringend op zoek naar een locatie waar voorlopig gevoetbald kan worden. Maar na gesprekken met meerdere clubs en gemeenten is er nog altijd geen oplossing. ‘Het faciliteren van de wedstrijden op een andere locatie wordt onwaarschijnlijker, terwijl spelen in een leeg Goffertstadion wellicht toch een optie is’, meldt de club vrijdagavond.

Alternatieven haken één voor één af

De Nijmeegse club staat er vanwege de zware rellen na afloop van de derby naar eigen zeggen niet goed op. De locaties waar NEC op hoopte, zijn één voor één afgehaakt. Ook voetballen in Duitsland lijkt geen optie.

Zie ook: Venlo, Den Bosch, Almelo of Duitsland; wie wil NEC nog hebben?

NEC is nu met de gemeente in gesprek om toch in het eigen Goffertstadion te spelen, een ‘optie die eerder onmogelijk leek’. Het stadion is voorlopig gesloten na het instorten van het uitvak. Ook het veld mag tot nader order niet betreden worden.

Schermen in de stad

Een leeg stadion heeft niet de voorkeur van NEC, omdat de supporters en businessleden er dan niet terecht kunnen. Tegelijkertijd liggen de stadions die nog wel in de race zijn volgens de club op minstens anderhalf uur rijden van Nijmegen.

Als NEC toch in het eigen stadion gaat voetballen, hoopt de club dat er in de stad schermen geplaatst kunnen worden waar supporters de wedstrijden kunnen volgen. Directeur Wilco van Schaik zei eerder te verwachten tot eind dit jaar - vier thuiswedstrijden - niet in het Goffertstadion te kunnen spelen.

Zie ook: NEC zoekt tot januari ander stadion: 'We kunnen zelfs naar het buitenland'

Deel dit artikel