Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De voorbereidingen zijn in volle gang. Foto: Omroep Gelderland
De UEFA-vlaggen wapperen nog bij GelreDome. Foto: Omroep Gelderland

De UEFA-vlaggen wapperen nog bij GelreDome. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - De vlaggen van de UEFA Conference League hangen nog even, maar dat is dan ook alles wat nog doet denken aan de stunt van Vitesse tegen Tottenham Hotspur. Het Arnhemse voetbalstadion wordt in rap tempo omgedoopt tot een boksarena voor het titelgevecht van Glory.

"Ze zijn heel druk", zegt een medewerker van Glory, de organisatie van het kickboksgala in Arnhem zaterdagavond. Tijd voor een gesprek over de transformatie van het stadion is er dan ook niet. Net als in 2019 vecht Rico Verhoeven in GelreDome zijn titelgevecht, ditmaal tegen Jamal Ben Saddik.

Vechten om een heftruck

Omdat Vitesse donderdagavond nog speelde, moet het stadion in anderhalve dag worden omgebouwd. Het is een af- en aanrijden van vrachtwagens, 'vechten om een heftruck' noemt een hekkensjouwer het. "We hebben vannacht het veld er direct uitgehaald", legt Bianca Smaling van het GelreDome uit. "Dat neemt wel een aantal uren in beslag, dat zorgt wel voor extra druk."

Afbeelding
De voorbereidingen zijn in volle gang. Foto: Omroep Gelderland

Vitesse speelde donderdag voor het eerst sinds zeven jaar weer in een uitverkocht huis, maar dat levert ook direct meer afval op. "Dat is natuurlijk extra veel omdat het stadion vol was. Er moet veel schoongemaakt worden, behoorlijk wat werk. Daarna komen de stoeltjes en de boksring erin."

Zie ook: Vitesse wint van Engelse grootmacht: 'Maar we blijven nederig'

In de nacht van zaterdag op zondag moet er wederom flink doorgewerkt worden, want Vitesse speelt zondagmiddag alweer een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Twee jaar geleden (dag na Glory tegen VVV-Venlo) nog om 16.45 uur, nu 'gewoon' om 14.30 uur. Daar maakt Smaling zich geen zorgen over: "We zijn het gewend, heerlijk!'"

Zie ook: KIJK TERUG | Rico houdt wereldtitel na opgave Badr

Deel dit artikel