Brandnetels floreren bij deze rotonde aan de Nieuwe Tielseweg. Foto: Omroep Gelderland

Brandnetels floreren bij deze rotonde aan de Nieuwe Tielseweg. Foto: Omroep Gelderland

TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.

Totaal overwoekerde borders, uit proportie gegroeide hagen, onkruid op de stoepen en in de goten; Tielenaren klagen al maanden steen en been over het slechte groenbeheer in de stad. Eerder dachten de gemeente en uitvoerder Avri de kwestie eind september weer onder controle te hebben maar dat gaat langer duren.

Wethouder Groen geeft aan 'lichtelijk chagrijnig' te zijn over de kwestie. Want het is niet voor het eerst dat Tiel hier tegenaan loopt. "We zijn hier al tijden over aan het praten met de uitvoerende organisatie en elke keer lopen we weer achter de feiten aan. We hebben aangegeven dat we in Tiel juist een stap omhoog willen in het onderhoudsniveau in plaats van twee stappen terug."

Bijzondere omstandigheden

Groen erkent wel dat Avri dit jaar voor bijzondere omstandigheden is geplaatst. "Het is heel groeizaam weer geweest en daarbij was er uitval van onderhoudsploegen door corona", zegt hij. "We zijn al weken bezig om het in te lopen maar er is een groot personeelstekort in de sector. Het is dus niet mogelijk om even wat extra personeel in te zetten. We doen niet genoeg, maar het is wel het maximale dat we nu kunnen doen."

Volgens de wethouder zijn er harde afspraken dat de buitenruimte medio november weer helemaal op orde is. Daarbij werkt hij aan een plan om te voorkomen dat dit volgend jaar weer gebeurt.

Zie ook: Het onkruid groeit zo hard dat ze het Tiel niet meer bij kunnen benen

Deel dit artikel