Proper niet helemaal tevreden ondanks derde plaats NEC - RegioTV Tiel

Dirk Proper Foto: Omroep Gelderland

Dirk Proper Foto: Omroep Gelderland

ROTTERDAM - NEC staat voorlopig even derde in de eredivisie. Maar middenvelder Dirk Proper kon daar niet heel blij mee zijn.

"Het ziet er leuk uit, maar doe mij maar drie punten. We moeten niet tevreden zijn met een punt hier tegen Sparta. Er zat zeker meer in. We speelden voor rust goed voetbal, dat moeten we doorzetten. Dan is het zonde dat we vlak voor rust de 1-1 tegen krijgen."

"We hadden deze pot kunnen winnen. Het voelt voor de tweede week op rij dat we twee punten verliezen in plaats van er één winnen. Sparta is niet echt heel gevaarlijk geweest. We speelden zelf onze kansen niet goed genoeg uit. In de eerste helft speelden we combinatievoetbal door de as, wat ook de bedoeling is met deze goede voetballers. Dan moeten we niet voorzetten gaan spelen, we hadden er meer uit kunnen halen als we langer via de as hadden gevoetbald."

Toch is het bijzonder dat een promovendus al teleurgesteld is met een punt uit tegen Sparta. "We doen het daar niet voor. We willen punten pakken en elke wedstrijd die we kunnen winnen, moeten we ook winnen."

Eredivisie

Proper komt zelf wel tot zijn recht in de eredivisie. "Tot nu toe gaat het aardig. Ik ben wel redelijk tevreden. Ik denk dat er nog heel veel beter kan. Het is ander voetbal dan in de Keuken Kampioen Divisie. Dat ligt mij wel. Ik ben blij dat ik veel minuten mag maken. De trainer laat me vaak negentig minuten staan, dat doet me ook goed."

Deel dit artikel