Nóg een schip ramt de IJsselbrug in Zutphen door hoogwater, treinverkeer stilgelegd - RegioTV Tiel

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Het schip, de auto en de stuurhut na de botsing. Foto: Jan Willem Voortman
De boot raakte de stuurhut kwijt. Foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink

De boot raakte de stuurhut kwijt. Foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink

ZUTPHEN - Een binnenvaartschip is donderdagmiddag de stuurhut kwijtgeraakt door een botsing met de Oude IJsselbrug in Zutphen. Dat gebeurde enkele uren nadat een plezierjacht al benauwde momenten meemaakte onder de brug. Het treinverkeer over de brug is stilgelegd.

Een binnenvaartschip wilde even na 17.00 uur onder de Oude IJsselbrug door varen, maar raakte tijdens die poging de kajuit van het schip kwijt. Die knalde vol tegen de brug en belandde in het water, net als een auto die op het dek stond geparkeerd. Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen.

Tekst gaat verder na de video.

ProRail heeft het treinverkeer tussen Dieren Zutphen en Voorst en Zutphen stil laten leggen, want over de Oude IJsselbrug loopt een spoor. Er wordt bekeken of er schade is aan de constructie van de brug. Rond 20.30 was er weer treinverkeer mogelijk.

De brandweer zoekt samen met Rijkswaterstaat uit waar de gezonken auto precies ligt. Het binnenvaartschip is enkele na de aanvaring alsnog voorzichtig onder de brug door gevaren en legde vervolgens aan bij de kade in Zutphen. Een boot van Rijkswaterstaat kwam langszij.

De tekst gaat verder onder de foto

Afbeelding
Het schip, de auto en de stuurhut na de botsing. Foto: Jan Willem Voortman

Eerder plezierjacht vast

Donderdagmorgen was er ook al een botsing van een plezierjacht tegen de brug. Die boot kwam vast te zitten onder de brug en sloeg bijna om, laten beelden zien.

Hoogwater

Het water in de IJssel bij Zutphen staat donderdagmiddag op 6,92 meter boven NAP. Op het hoogtepunt stond het hoogwater ter plekke op 7,27 meter boven NAP. Op de beelden van de botsing van het jacht is te zien dat er niet veel ruimte is tussen het water en de uit 1985 stammende brug.

Deel dit artikel