Hoeveel van jouw buren kregen een coronaprik? Bekijk het hier - RegioTV Tiel

Bekijk hoe het zit in jouw gemeente! Foto: Omroep Gelderland

Bekijk hoe het zit in jouw gemeente! Foto: Omroep Gelderland

ROZENDAAL - In Rozendaal zijn ze buitengewoon enthousiast over de coronavaccins. Daar heeft in alle leeftijdsgroepen een groot gedeelte van de bevolking zich al laten inenten, blijkt uit cijfers van het RIVM. Neder-Betuwe bungelt in Gelderland onderaan de vaccinatielijstjes. Hoe zit dat bij jou?

De cijfers zijn op te maken uit de gegevens per gemeente die het RIVM deze week publiceerde. Daar zaten voor het eerst cijfers van de leeftijdsgroep 25 tot 44-jarigen bij, en daar springt Rozendaal meteen in het oog. Tussen de 90 en 94 procent van die generatie nam al een eerste prik. Ook de leeftijdsgroep daarboven (45 tot 64 jaar) is enthousiast: meer dan 95 procent kreeg al een eerste prik. Het RIVM publiceert per gemeente geen exacte vaccinatiegraad.

Anders is het in de gemeente Neder-Betuwe. Die gemeente telt percentueel bijvoorbeeld het minste aantal volledig gevaccineerde 65-plussers: tussen de 60 en 74 procent. Toch nam tussen de 75 en 84 procent van die leeftijdsgroep al wél in ieder geval een eerste prik.

Hoe staat het in jouw gemeente met de vaccinatiegraad? Bekijk het hieronder. Klik op de verschillende kaarten om de stand van zaken per leeftijdsgroep te bekijken:

Deel dit artikel